HeatoN startar podcast: ”Tror den kommer uppskattas”

Publicerad:
Uppdaterad:
André ”Rich” Åkerblom och Emil ”HeatoN” Christensen startar gemensam esportpodd. Foto: Johan Forsberg
André ”Rich” Åkerblom och Emil ”HeatoN” Christensen startar gemensam esportpodd. Foto: Johan Forsberg

E-SPORT

Hösten har varit intensiv för Ninjas in Pyjamas-profilen Emil ”HeatoN” Christensen.
Först blixtinkallad till ”Mästarnas Mästare” i SVT - och nu startar han en esportpodcast tillsammans med Fragbites André ”Rich” Åkerblom.
”Jag har varit sugen på en podcast väldigt länge och tror esportsverige kommer uppskatta det här”, säger Christensen till Aftonbladet Esport.

Emil ”HeatoN” Christensen är kanske Sveriges mest kända esportprofil, särskilt efter kampanjen ”HeatoN till Mästarnas Mästare” som blev en jättesuccé när det tidigare i höst meddelades att han fått en plats i programmet. Hur det går för honom där återstår att se, men Christensen har redan tagit nästa steg för att göra esporten mainstream i Sverige.

”Är ett geni i esportbranschen”

I samarbete med Perfect Day Media, som drivs av Amanda Schulman och Hannah Widell, och tillsammans med Fragbites chefredaktör André ”rich” Åkerblom startar HeatoN nu en esportpodd som blir en av de första i sitt slag i Sverige.
– Jag har varit sugen på en pod väldigt länge och i hela segmentet poddar tycker jag inte det finns något esportrelaterat. Jag lyssnar mycket på poddar själv och tänkte: ”Varför ska det inte finnas?”.
– Så vi startade en helt enkelt, jag kontaktade André och bombade på den vägen. Han är ju ett geni i esportbranschen tycker jag.

Ska bygga på lyssnarsamverkan

I podden kommer de diskutera en rad ämnen inom esporten, främst kring de största spelen Dota2, CS:GO och League of Legends. Men fokus kommer ligga mycket på lyssnarsamverkan och HeatoN ser gärna att folk hör av sig med feedback och tips på vad de ska prata om.
– Det finns poddar för alla olika sorters intressen utom esporten. Vi vill att folk ska kunna lyssna på en podd som alla andra. Vi vill veta vad folk vill höra och få tips på ämnen folk vill diskutera, det är för lyssnarna vi gör den. Lättaste sättet att ge oss feedback kommer vara via alla sociala medier.

”Mycket bakom kulisserna-info”

Framöver kommer det även dyka upp avsnitt med spelare som gästar podden, men de första avsnitten kommer endast Christensen och Åkerblom medverka. I premiäravsnittet som redan är släppt diskuterar de helgens CS:GO-turnering ESL New York.
– Det handlar väldigt mycket om lagens form och bakom kulisserna-info. Jag tror det är mycket sådant folk vill ha, sådant de inte kan få reda på i vanliga fall. Jag tror esportsverige kommer uppskatta det här.

”Ingen brist på saker att prata om”

Podden blir främst på svenska men Christensen utesluter inte att en del avsnitt kan bli på engelska. Något bestämt antal avsnitt har de inte heller utan kommer köra på så länge det finns intresse.
– Vi vill bara rulla på varje vecka, det händer så mycket i esportbranschen nu så det kommer inte finnas brist på saker att prata om.

Första avsnittet går att lyssna på här.

Publicerad: