Ivan Lapanje diskad från ESWC efter regelbrott

avTobias Lundgren

1 av 2
Ivan Lapanje. Foto: Privat / Facebook

Svenske FIFA-stjärnan Ivan Lapanje hade avancerat från gruppspelet under Electronic Sports World Cup i Paris.
Då kom det förödande beskedet att han diskvalificerats på grund av ett regelbrott - han hade använt en oregistrerad spelare i sitt lag.
”Reglerna från ESWC är tydliga och det är helt och hållet mitt fel”, skriver Lapanje på sin Facebook-sida.

Flerfaldige svenske mästaren och före detta världsmästaren i fotbollsspelet FIFA, Ivan ”BorasLegend” Lapanje, har under helgen spelat prestigefulla turneringen Electronic Sports World Cup i Paris. Men efter att ha besegrat världens bästa spelare på Xbox, Sean ”Dragonn” Allen som representerar West Ham, kom det ödesdigra beskedet: Lapanje hade blivit diskvalificerad efter att ha använt en spelare som inte var registrerad i hans lag, målvakten Hugo Lloris.
”Det har varit mycket med FUT Champions den här helgen och jag använde en kompis lag med Lloris, en spelare jag glömde att registrera. Det är ett nytt turneringsformat med regler man måste känna till. Det är mitt ansvar som spelare och inget att beskylla ESWC för.”, skriver Lapanje i ett uttalande.

”Ska läsa reglerna tio gånger”

Lapanje menar att han inte hade någon fördel av att använda Lloris i sitt lag.
”Jag bröt inte mot reglerna medvetet, jag visste bara inte att han inte var registrerad och regler är regler.”
Men trots det nesliga slutet blickar Lapanje nu framåt.
”Jag besegrade världens bästa Xbox-spelare med 6-1 och visade att jag hade goda chanser att gå hela vägen i morgon. Det är synd att jag missade en liten regel. Men jag är inte arg eller besviken, jag spelade väldigt bra på Xbox och kommer använda det här för att bygga självförtroende inför kommande turneringar. Då ska jag också läsa reglerna tio gånger innan jag lägger fingrarna på handkontrollen”, skriver Lapanje på Twitter.
 

Slutspelet i ESWC:s FIFA-turnering är i full gång och kan ses här.

ARTIKELN HANDLAR OM

E-sport

Fifa 16