Filiph ”Skoldie” Sköld: Kommer jag till final är jag bara nöjd med vinst

Foto: Foto: Helena Kristiansson
Filiph ”Skoldie" Sköld.

avTobias Lundgren

E-SPORT

I helgen går en ”dansk mästare” in i SM-kvalet.

Filip ”Skoldie” Sköld vann Copenhagen Games mot flera internationella storstjärnor - och nu vill han bli svensk mästare.

– Om jag väl kommer till final är jag bara nöjd med vinst, det finns inget annat, säger han.

När Copenhagen Games avgjordes i april stod en svensk högst upp på prispallen. Men det var inte Lukas ”Lukasinho” Gummesson eller Ivan ”Boraslegend” Lapanje som hade spöat de danska stjärnorna - utan Filiph ”Skoldie” Sköld.

– Det kändes skönt och var ett riktigt styrkebesked. Att slå ut August "Agge" Rosenmeier var rätt stort med tanke på hur lite jag spelat. Han är nummer ett i Danmark och ingen hade slagit honom sedan förra året, säger Skoldie.

”Brukar höja mig ett antal nivåer”

I finalen ställdes han mot ännu ett toppnamn i form av Anders ”MrSuit” Bollerup, som han besegrade med 2-1 i matcher. Och det trots att Skoldie just nu knappt spelar ”Fifa14” och är mitt inne i att planera en flytt till Santa Monica, där han ska plugga i två år framöver.

– Jag har inte tränat så mycket men när jag väl sätter mig på turneringar brukar jag höja mig ett antal nivåer.

Hur långt tror du det kan ta dig i SM?

– Svenska eliten blir mycket svårare än danska. Vi har fler spelare med kvaliteter och det är inte lika stor skillnad mellan toppen och botten. Men de flesta som är kvalade vet inte vilken nivå jag ligger på för det vet jag knappt själv. Men på något sätt brukar jag höja mig i turneringar.

Vinna eller försvinna

På grund av flytten vet Skoldie inte om han kommer åka upp till Jönköping för sista kvalet ifall han inte vinner i helgen. Så det kan bli en ”vinna eller försvinna”-situation för honom på lördag, där han ställs mot spelare som Emanuel "Xit" Svanung och Kenan ”KungKeno” Markgård. Den senare ser Skoldie som hårdaste motståndet.

– Han är kompis med Boraslegend så han har bra träningsmotstånd. Med Xit vet man aldrig hur bra dagar han har. Han kan gå till final eller åka ut redan i gruppspelet.

Och även fast han har ett späckat flyttschemat som drabbar träningen har Skoldie bara ett mål i sikte med kvalet.

– Om jag tar mig till finalen är jag bara nöjd med vinst, det finns inget annat.

Lördag 16.00 - Följ deltävling 7 i E-sport-SM här på Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa 16