Här är de bästa lagen i Counter-strike-slutspelet

E-SPORT

SM-experten Fabian ”Blomstar” Åkermark plussar lagen

Finns det något lag som kan hota ”Ninjas in Pyjamas” i svenska mästerskapets slutspel?

Här sätter SM-studions expert Fabian ”Blomstar” Åkermark plus på alla ”Counter-strike”-lag.

100% (AWTR)

Svårbedömda. Ger ett oseriöst intryck som faktiskt inte behöver ligga dem i fatet. Lagledaren Daniel Börzsönyi är den som måste prestera för gruppavancemang.

Absolute Legends (Team_X)

Svag trea. Lyckades kvala in till Dreamhack via fina prestationer på nätet. Når inte riktigt hela vägen fram trots att formen känns stigande. Laget lämnade precis sin organisation och står nu kontraktlösa. Är nog därför i jakt på fina resultat för att flörta med eventuella intressenter.

Epsilon

Lyckades kvala in till Dreamhack via Fnatic Fragout League och bröt där eventuellt den stundande formsvackan. Epsilon har blandat och gett på sistone men jag har en känsla av att deras självförtroende är på uppgång. Talang finns det gott om här.

Hatersgonnahate

Kan Andreas ”Maxaki” Andersson sätta ihop en tillräckligt slagkraftig mix för att utmana om slutspelsplats? Svårbedömda utan bekräftad laguppställning, men spelaren i fråga har överraskat förr.

Highrollers

Två plus, men det hänger lite på vilken laguppställning de kommer med. Saknar nog den erfarenhet som krävs för att utmana om en pallplacering. Highrollers är idag ett etablerat mixlag som ständigt går långt i onlinecuper och offlinekval. Kan de bara hitta samma fina spel i Jönköping finns det chans att nå slutspel.

Lemondogs

Hade SM-slutspelet avgjorts för sex månader sedan finalerna hade jag sett Lemondogs som en finalfavorit. De hade till och med kunnat få Nip att darra i en eventuell final.

Nu ser det däremot inte ut så. Otaliga spelarförändringar den senaste tiden gör att man knappt hinner med i svängarna. Den gamle SK/Fnatic-bekantingen Marcus ”Delpan” Larsson är däremot en oerhört stark rekrytering. Med lite tur finns finalchansen fortfarande där.

Ninjas in Pyjamas

Storfavoriter. Vunnit allt de ställt upp i bortsett från en(!) turnering sedan spelet släpptes i augusti 2012. Smårykten har florerat gällande en eventuell spelarförändring, men varför ändra på ett vinnande koncept?

Jag tror att Nip kommer att ha det relativt smärtfritt framtill finalen, där nog Epsilon kanske kan knipa en karta.
 

Smörgåsbord

Intressant lag där spelarna framförallt verkar ha kul tillsammans. Är nog för korta i rocken för någon eventuell slutspelsbragd. Går inte vidare från gruppen. Laget är från ”Source”-scenen och saknar kanske lite av ”1.6-tänket” som andra lag varit så lyckosamma med att kombinera.