Ödesmöte kring slutspelsstrecket mellan HV71 och Djurgården

Ett lag ovanför slutspelsstrecket, det andra precis under - kvällens uppgörelse mellan HV71 och Djurgården i Sportbladets eSHL-studio har potential att bli något alldeles extra.

Runt om i ligan inför dess sjunde omgång hittar vi bland annat ett derby i norr mellan Skellefteå och Luleå, samt spelartapp för Linköping och Malmö som står utan varsin stjärnforward.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång sju av eSHL:

Djurgården Hockey – HV71 (19.00, Sportbladet) 

Belägna på varsin sida slutspelsstrecket och med elva, respektive tio, poäng intjänade bjuder kvällens huvudmatch i eSHL på något av ett ödesmöte mellan Djurgården och HV71. Djurgården har gått från att ha förlorat sina första två dubbelmöten för säsongen till att numera, via förändringar i spelstil och laguppställning, ha god chans på slutspel. Men först måste de ta sig förbi HV71. Jönköpingslagets formkurva är stockholmarnas raka motsats. HV inledde säsongen med fyra raka vinster och serieledning, men har sedan dess förlorat sju av de nästföljande åtta. 

Hur lagen ställer upp blir en intressant punkt att följa inför nedsläpp. 

HV71, som endast har sju spelare i truppen, har använt samma laguppställning i åtta av tolv matcher och oddsen är att vi får se samma “sexa” på isen mot DIF. Djurgården däremot har nio spelare och har också nyttjat alla nio under säsongen. Hur kapten Kimi “ZipPlayer” Nordberg väljer att mönstra laget kan ha stor inverkan på lagets chanser mot ett samspelt och revanschsuget HV71.

Poängbäst i Djurgården är Arttu “Artuzio” Musttila med 16 poäng (8+8) på 10 matcher. HV71 leds av Daniel “demski13” Gadd som noterat 26 poäng (11+15) på 12 matcher.

Matchen i matchen:

Ännu en målvaktsduell i fokus för denna programpunkt när Petri-Christian “Pelkoneen” Pelkonen (DIF) och Christoffer “coffelainen” Ericsson (HV) gör upp. Pelkoneen har något bättre statistik (78,57%, 2,25 GAA) än coffelainen (75,89%, 2,83 GAA) och är dessutom mer erfaren i tävlingssammanhang, men coffelainen har visat prov på att han har en hög högstanivå (exempelvis i lagets seger mot Örebro). För HV-målvakten gäller det att plocka fram den nivån och ge sina lagkamrater bästa möjliga chans att vinna mot DIF.

IK Oskarshamn - Leksands IF (20.00, Twitch)

Leksand kommer in till mötet med Oskarshamn i god form efter att ha gjort två bra matcher mot Luleå i onsdagens Sportbladet-sändning - och dessutom plockat med sig tre poäng av fyra möjliga. Oskarshamns form däremot är allt annat än god efter att ha monterats ned av Färjestad till tonerna av 18-0 och 17-0. Kan detta sluta på något annat vis än med seger för LIF? Upp till bevis för IKO.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/esporthultsfred och twitch.tv/lif_esport

Rögle BK - Färjestad BK (20.00, Twitch)

RBK mot FBK - kampen mellan två forna bandy- och bollklubbar, men också kampen mellan eSHL:s suveräna serieledare och ett av de lag som hittills bjudit på störst underhållning. För publikfriande Rögle gäller dock att börja stapla vinsterna och poängen på hög. Tolv matcher in på säsongen har laget inkasserat nio poäng och befinner sig endast två poäng utanför slutspelsplats. Men hedersamma kämpainsatser och övertidsförluster räcker bara en bit - till syvende och sist kommer det krävas segrar för att säkra en plats i finrummet. Tro inte att Färjestad kommer ge Ängelholmarna något gratis dock. FBK har ännu inte förlorat på ordinarie tid i eSHL och har inte för avsikt att göra det ikväll heller. 

Matcherna sänds på:

twitch.tv/rogle_rbk och twitch.tv/fbkesports

Linköping HC - Örebro Hockey (20.00, Twitch)

Efter förlusten mot Djurgården i måndags var Linköping tillbaka i gammal god form och plockade två vinster av två möjliga mot HV71 under onsdagen. För kvällens möte med Örebro saknas dock den i övrigt givne högerforwarden Erik “I_Eki_I” Tammenpää som rest till Tampa Bay för att spela i finalspelet av NHL-laget Lightning’s turnering i NHL 20 Versus mode. Ersätter gör antingen Niklas “NikkeDangles” Tukkiainen eller Jonas “SUPERVIRTA” Virta. Örebro ställs inför en tuff uppgift men visade i samband med övertidssegern mot Luleå tidigare på säsongen att de har förmågan att fälla på pappret bättre lag med tajt försvarsspel och effektivt anfallsspel.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lhc_esport och twitch.tv/Orebro_eHockey

Växjö Lakers HC - Malmö Redhawks (20.00, Twitch)

Även Malmös Henrik “eken45jr” Eklund har rest till Tampa Bay för att spela final i Lightnings 1 mot 1-turnering. Utöver Eklund och Tammenpää har även en amerikan och en kanadensare tagit sig till finalspelet. Hemma i Sverige (och Finland) ställs Redhawks mot Växjö Lakers. Växjö har delat på poängen i sina tre senaste dubbelmöten mot Rögle, Leksand och Djurgården och är sannolikt sugna på en fullpoängare. Att ta den mot Malmö, även om de saknar eken45jr, kan dock bli tufft. Redhawks har nämligen bara förlorat tre matcher på hela säsongen, varav två mot Linköping.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/VLHesport och twitch.tv/MalmoRedhawks

Skellefteå AIK - Luleå Hockey (20.00, Twitch)

Västerbotten ställs mot Norrbotten i ett av ligans sanna derbyn. Luleå har inlett eSHL godkänt, om än något under förväntan, och har en del att bevisa inför kvällens match. Att ställas mot rivalen Skellefteå kan mycket väl fungera som tändvätska för “stålmännen” att återupptäcka sitt spel efter två mindre imponerande insatser mot Leksand under onsdagen. Efter åtta raka förluster under säsongsupptakten tycks Skellefteå äntligen ha hittat rätt i sitt spel och har faktiskt vunnit två av sina fyra senaste matcher. Skulle LHF gå i underskattningens fälla har SAIK alla möjligheter att stjäla poäng i detta dubbelmöte.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/skellefteaaik och twitch.tv/LuleaHockey

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln