Ultra Street Fighter IV till Dreamhack Summer 2014

Ultra Street Fighter IV gör turneringsdebut i Sverige.

Under Dreamhack Summer 2014 kommer världseliten göra upp om 50 000 kronor i Capcoms nya stortitel.

Turneringen kommer dessutom ingå i Capcom Pro Tour.

Mellan den 14-17 juni kommer Street Fighter-stjärnor från hela världen vallfärda till Dreamhack Summer. Och i år tävlar de i Capcoms purfärska titel Ultra Street Fighter IV, istället för Super Street Fighter IV Arcade Edition som använts tidigare år. Det blir turneringspremiär på svensk mark för den nya titeln och Dreamhack förväntar sig ett stjärnspäckat startfält. Men inga namn är klara ännu.

– Förhoppningen är ett internationellt startfält. Dreamhack Summer är en månad innan EVO och är en av de första stora turneringarna i Ultra så det är upplagt för en bra turnering, säger Fredrik Nyström på Dreamhack.

Dreamhack Winter 2013 vanns av Daigo ”The Beast” Umehara och innehöll namn som Ryan ”Prodigal Son” Hart och Simon ”Popi” Gutierrez. Återstår att se vilka kämpar som kommer till Jönköping för att tävla i Ultra. Men med tanke på att turneringen även ingår i Capcom Pro Tour kan Street Fighter-fansen i Sverige räkna med att se eliten här på hemmaplan igen.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN