”Vilken äcklig uppvisning att komma tillbaka så där”

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas bjöd på magi i comeback

Ninjas in Pyjamas blev rejält pressade av nordamerikanska NRG när gruppspelet i ESL Prog League fortsatte under torsdagskvällen.
Men efter en dos "NiP magic” kunde svenskarna vända det stora underläget och säkra andra segern i Brasilien.
– NiP underskattade NRG. De var lite för kaxiga i början, säger experten Janko ”Ynk” Paunović efter matchen.

När gruppspelet i CS:GO-turneringen ESL Pro League säsong 4 satte i gång på onsdagen tog svenskhoppet Ninjas in Pyjamas en seger och en förlust. I en grupp där varje match räknas var det så något av kniven mot strupen när NiP ställdes mot nordamerikanska NRG Esports på torsdagen. NRG hade redan inkasserat två förluster innan kvällens möte och verkade otroligt revanschsugna i inledningen av drabbningen.

”NiP underskattade NRG”

Nordamerikanerna kunde snabbt ta en stor ledning på Cache, då de vann pistolrundan och gick upp till 5-0. NiP kämpade sedan med att bryta igenom försvaret, men lyckades inte få till ett bättre halvtidsresultat än 5-10. När svenskarna sedan förlorade pistolrundan även som försvarare såg det rejält mörkt ut och vid ställningen 11-5 talade inte mycket för en vändning.
– Nip underskattade NRG. De var lite för kaxiga i början, om de bara hade spelat disciplinerat hade de kunnat bryta NRGs ekonomi tidigare. Nu gav de dem både många rundor och självförtroende, analyserade Janko ”Ynk” Paunović händelserna efter matchen.

Alesund visade återigen vägen

Men Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund var för andra dagen i rad på rejält spelhumör och med honom i spetsen kunde NiP sakta minska den stora ledningen. Med en rad otroligt fina retakes kunde svenskarna först kvittera och sedan ställa sig på matchpoäng. Där klev Alesund återigen fram och fick tre kills innan hans lagkamrater kunde avsluta matchen.
– Vilken vidrig uppvisning att komma tillbaka från det. Så förkrossande för NRG att tappa det där och inte kunna göra något, säger castern Jason ”Moses” O'Toole efter "slutsignalen".

Behövs två segrar till

Matchen var den enda för NiP under torsdagen. Under fredagen väntar möten med Cloud9 och Faze. För att säkra avancemanget och hålla svenskhoppet levande ser det ut att behövas en seger mot båda lagen i den tighta grupp B.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO