Kniven mot strupen för Alliance i Boston-kvalet

Publicerad:
Uppdaterad:
Avgörandet mot Team Liquid blev hjärtskärande för Alliance.
Avgörandet mot Team Liquid blev hjärtskärande för Alliance.

E-SPORT

Kvalet till Dota2-majorn i Boston började på allra bästa start för svenskhoppet The Alliance.
Men då torsdagen avslutades med tre hjärtskärande förluster i rad är det nu kniven mot strupen för Jonathan ”Loda” Berg och hans lag.
”En tung dag, det finns inte så mycket mer att säga”, skriver han på Twitter efter gårdagens matcher.

The Alliance håller som bäst på att spela ihop sig med det nya laget efter att originaluppsättningen gått skilda vägar i slutet av augusti. Samtidigt som laget bootcampar i Halmstad spelar de två turneringar i princip samtidigt: DreamLeague och kvalet till majorturneringen i Boston senare i höst.

Förlorade mot tidigare lagkamraten
 

Och Jonathan ”Loda” Berg och hans mannar inledde kvalet på allra bästa sätt när de tog två raka segrar, mot Fantastic Five och gamla rivalerna Na'Vi.
Men sedan startade motgångarna. Först förlorade de mot svenske Adrian "Era" Kryezius nya lag Escape Gaming i en hyperjämn match som avslutades efter en timme då Alliance blev fångade i en teamfight. Eftersom Max ”qojqva” Broecker splitpushat förtjänstfullt under senare halvan av matchen låg vägen till Alliances bas helt öppen och matchen var över.

Fatala misstag mot Team Liquid

Allra mest förkrossande var dock förlusten mot Team Liquid i kvällens fjärde match. Efter att ha vunnit två enorma teamfights kring 40-minutersstrecket var det svenskarna som hade kommandot och de började snabbt belägra Liquids bas allt mer enträget. Som mest hade Alliance en ledning med 35-16 i kills, men tack vare bra farm hängde motståndarna ändå med i matchen. Och allt skulle avgöras med en fatal teamfight.
När svenskarna gick för ett avgörande i botlane kunde Team Liquid fånga Loda och tvinga fram en buyback. Samtidigt som han teleporterade sig tillbaka till fighten blev lagkamraterna utplånade och helt plötsligt stod den rutinerade svensken helt ensam mot hela motståndarlaget. Med 120 sekunders deathtimers var matchen förlorad.

Grekerna tog över kommandot

Kvällens sista motståndare var grekiska Ad Finem och även i den matchen tog Alliance tidigt kontroll. Men återigen skulle de få se sig besegrade när grekerna stod för en vändning efter en stor teamfight vid 20-minutersstrecket. Efter det började Ad Finem rulla runt kartan som en stor dödsboll och kunde snabbt belägra svenskarnas bas. Efter att ha förstört en rad barracker tvingade de senare fram en fight vid Roshan som Alliance tvingades svara på, men det blev en total slakt och det grekiska laget kunde en kort stund senare avsluta matchen.

Tunga motståndare under fredagen

Resultaten betyder att Alliance nu har 2-3 i kvalet, med fyra matcher kvar. Men det är inga dussinlag som står på andra sidan. Under dagen måste de vinna mot Imperial, Vega Squadron, Virtus Pro och Team Secret för att vara relativt säkra på att få en plats i Boston.
”En tung dag, finns inte så mycket mer att säga. Vi kommer tillbaka i morgon för några viktiga matcher”, skriver Loda efter förlusten mot Ad Finem.

Klockan 11 går Alliance upp i första måstematchen mot Imperial och för att följa den på svenska kan du gå in på kommentatorn Kim ”Drayich” Larssons Twitch-kanal här.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN