Krimz och Lekr0 i ryktat spelarbyte

Krimz ryktas byta lag och gå tillbaka till Fnatic. Lekr0 går tillbaka till GODSENT. Foto: Aftonbladet/Inferno Online

avTobias Lundgren

E-SPORT

I augusti ägde ett omtalat svenskt spelarbyte rum då flera stjärnspelare från Fnatic valde att återförenas med sina gamla lagkamrater i GODSENT.
Men efter att både Fnatic och GODSENT misslyckats med att prestera på turneringar har nu rykten börjat spridas om att lagen kommer byta spelare igen.
”Enligt källor kommer Lekr0 bytas ut mot Krimz i Fnatic. Lekr0 återvänder till GODSENT och förbereder sig för minorturneringen”, skriver DeKay på Twitter.

Ett av årets största spelarbyten inom CS:GO-scenen skedde i augusti, då Fnatic-trion Jesper ”JW” Wecksell, Robin ”Flusha” Rönnqvist och Freddy ”Krimz” Johansson valde att gå till nybildade laget GODSENT. I utbyte gick Jonas ”Lekr0” Olofsson och Simon ”twist” Eliasson till Fnatic.

Har kämpat för att visa upp resultat

Men under månaderna som gått sedan spelarbytet har båda lagen kämpat förgäves med att visa upp resultat på offlineturneringar. Fnatic blev utslagna ur både Epicenter och ESL New York långt ifrån prispallen och GODSENT har inte heller visat upp den nivå som förväntades av de forna Fnatic-stjärnorna.

Flera källor bekräftar övergången

Under förra veckans Epicenter-turneringen i Moskva började så ett rykte spridas att Krimz var på väg tillbaka till Fnatic i utbyte mot Lekr0. De första som rapporterade ryktet var en rysk esportsajt men nu har även före detta Vakarm-journalisten DeKays källor bekräftat att något är på gång. DeKay hade bara för några veckor sedan rätt angående spelarbytet i EnVyUs och ryktet späds även på av en tweet som twist skickade under dagen.
Om ryktet stämmer innebär det att Fnatic får tillbaka sin direktplats till nästa major, eftersom de då återigen har tre av spelarna som kvalificerade sig ursprungligen. GODSENT kommer då tvingas kvala för att få spela i turneringen.

Hittills har inget av de inblandade lagen kommenterat ryktet.

ARTIKELN HANDLAR OM