Måste nästan ses som bortskämda av stjärnorna

Sebastian Parkkila: GeT_RiGhT och olofmeister har all rätt till avundsjuka på elitserien

Det är inte bara den stora prissumman som står på spel i elitserien. 

Framför allt har spelarna chansen att visa upp sig för e-sportens jättar.

Ninjas in Pyjamas, Fnatic – lagen som unga svenskar drömmer om att spela för.

Världsstjärnorna borde nästan se dem som bortskämda.

Det helt nya seriesystemet i CS:GO har redan bjudit på magiska upphämtningar, oförklarliga frags och underhållning av hög klass.

Göteborgslaget lilmix och Vinkelparty från Gävle är två av lagen som under säsongen har stuckit ut – och imponerat – allra mest. Både individuellt och taktiskt. 

I torsdagskvällens toppmöte såg de inledningsvis oskiljaktiga ut. Men lilmix, som tappade förstaplatsen nyligen, gav en styrkedemonstration i den andra halvleken som T på Inferno.

Efter kvällens 16–7-seger har laget nu skaffat sig ett väldigt bra läge för att nå slutspelet och ens chans att ro hem den stora prissumman. Och kanske ännu mer.

Jag har själv imponerats av den höga nivå som lagen i elitserien håller överlag, men inte bara vad det gäller aim och rå talang. Det är uppenbart att lagen har lagt ner ett stort arbete för att kunna överraska över 30 rundor på de olika kartorna.

Annorlunda för GeT_RiGhT och Olofmeister

Vi har fått se uppfinningsrika fakes – som hade fått storslagen att spontanapplådera – blandat med sekundperfekta rotationer och granater som man vill sätta sig hemma och testa själv.

Det hårda arbetet kan alltså löna sig också, för ingen av de svenska storstjärnorna som f0rest, olofmeister och GeT_RiGhT hade en lika bra språngbräda som elitserien när de var unga talanger.

Verkligheten har alltid varit att man antingen måste ha kontakter inom e-sporten, eller lyckas visa upp sig för rätt personer vid rätt tillfälle.

Lite avundsjuka skulle stjärnorna ha all rätt till, slumpen för vilka talanger som går hela vägen kan vara på väg att raderas. De har äntligen fått ett utrymme att synas.

Nu gäller det ju bara att ta chansen när man får den.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

avSebastian Parkkila

ARTIKELN HANDLAR OM