”Skulle gärna se mer av fighting-spelen”

Foto: Räkna med bråk Fightingspel, som ”Street fighter III: 3rd strike”, är något Nöjesbladets e-sportexpert Michael Gill vill se mer av i e-sportsammanhang.
E-SPORT

Ett ögonblick, Michael Gill, 32, Nöjesbladets e-sportexpert som nu kommer att skriva om e-sport varje vecka på succésajten Spela!

Foto: Michael Gill bevakar e-sport i Nöjesbladet.

Det finns många som skriver om e-sport. Varför ska vi följa dig framöver?

– Precis som inom traditionell sport finns det lika många spännande människoöden och berättelser som det finns aktiva. Här på Spela! vill vi ge våra läsare chansen till en inblick i en enormt spännande värld. Och samtidigt hålla koll på alla de tävlingar och nya spel som ständigt är på gång.

Varför är det viktigt att en tidning som Aftonbladet skriver om e-sport?

– Att e-sporten lyfts från att enbart ha agerat i entusiastdrivna hörn på internet till att nu få en naturlig plats i etablerad media gör ju naturligtvis all skillnad. E-sport är inget att be om ursäkt för – tvärtom.

Vilka trender ser du i e-sportvärlden det kommande året?

– Hösten och vintern för med sig ett par rejält intressanta spel, som mycket väl skulle kunna slå på e-sportscenen. ”Defense of the ancients 2” och ”Counter-strike: Global offensive” är två exempel. Det ska självklart också bli intressant att se om ”Battlefield 3” och ”Modern warfare 3” kan tillföra något till scenen. Personligen skulle jag gärna se att fighting-spelen fick en större plats – maken till tittarvänliga matcher får man leta efter.

Vilket spel spelar du helst själv, och varför?

– Jag har en förkärlek för fps-spel, och framför allt ”Counter-strike”. Lagbaserade e-sportspel ger samma känsla som att spela i ett fotbollslag. Man lär sig sina medspelare, agerar tillsammans och jobbar mot ett gemensamt mål. När det funkar är det en otroligt häftig känsla – oavsett om det sker på fotbollsplanen eller på ”Dust 2”.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Lägre ping, mer fritid och energidryck som inte förstör mina tänder.