Svenskhoppen tappade jätteledning i Brasilien

1 av 3
Alesund och Friberg firar efter segern mot SK.
E-SPORT

Ninjas in Pyjamas fick en smakstart på ESL Pro League-finalerna när de spöade hemmafavoriterna SK Gaming.
Men första dagen slutade ändå i moll när svenskarna tappade en jätteledning mot Team Dignitas och slutade på 1-1 i matcher.

Under onsdagskvällen svensk tid drog ESL Pro League-slutspelet i CS:GO igång i Brasilien och då Fnatic valde att stå över turneringen är det enda svensklaget på plats Ninjas in Pyjamas. Ninjorna inledde på allra bästa sätt när de besegrade regerande världsmästarna SK Gaming med en stabil insats på Cobblestone.

Ledda av Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund som såg ut att ha formtoppat inför matchen kunde NiP ta hem CT-rundan med hela 11-4. Trots att det ett tag såg ut som att brassarna skulle kunna stå för en comeback stängde svenskarna matchen och inledde turneringen med en seger, 16-10.

Magiskboy återigen bäst

När de sedan gick upp mot nyblivna Epicenter-vinnarna Team Dignitas såg det återigen lovande ut, den här gången på kartan Nuke. NiP stod för en enorm terroristrunda och kunde återigen gå in i halvtid med ledning 11-4. Men den här gången skulle inte ledningen gå att hålla, då danskarna kom ut starkt på egna T-sidan. Emil ”Magiskboy” Reif visade på nytt att han är en av världens hetaste CS:GO-spelare just nu då han stod för hela 32 kills när Dignitas gick upp i ledning och till slut kunde stänga matchen med 16-14.

Spelar måstematch i kväll

Resultatet innebär att NiP just nu ligger på tredje plats i Grupp B, efter Cloud9 och Team Dignitas. I kväll spelar Ninjas in Pyjamas mot nordamerikanska NRG och då grupperna är i BO1-format är det i princip måstematcher att vinna hela vägen till slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO

E-sport