Investeringsbolaget Digilife inleder samarbete med Ninjas in Pyjamas

1 av 3
Ninjas in Pyjamas CS:GO-lag jublar efter att ha säkrat finalplatsen i Katowice tidigare i mars.

avTobias Lundgren

E-SPORT

Ninjornas pyjamasar växer så det knakar. Nu har nordiska investbolaget Diglife köpt en stor andel i laget – vilket öppnar upp för nya möjligheter för svenska topplaget.

– Det ger oss en trygghet att kunna fokusera på att bli världens bästa e-sportorganisation, säger vd Emil ”Heaton ”Christensen.

Affären, där Digilife köper en stor andel i Ninjas in Pyjamas, är ett steg mot att stärka NiP:s position som en av världens mest framgångsrika e-sportorganisationer.

– Vårt mål är att finansiera och utveckla NiP till att bli världens ledande spelorganisation. Alla våra intellektuella och finansiella resurser är tillgängliga för att de ska lyckas med objektivet, säger Digilifes ägare Hicham Chahine.

Och på NiP jublar man över de nya finansiärerna.

– Samarbetet med Digilife ger oss fler möjligheter som tidigare inte varit möjliga. Nu har vi ett stort bolag med oss i ryggen med mångårig erfarenhet av bolagsverksamhet och organisation, vilket ger oss en trygghet och ett lugn att kunna fokusera på arbetet att bli världens bästa esport-organisation, på alla plan. Det känns därför fantastiskt att kunna blicka framåt tillsammans med Digilife och jobba mot våra mål, säger vd Emil ”Heaton” Christensen.

Hur kommer det här att påverka er nuvarande satsning? Kommer vi få se några stora förändringar?

– Nu handlar det om att skapa en bra grund och organisation för våra befintliga lag. Men vi utesluter inte nya satsningar, det är mycket nya grejer på gång om jag uttrycker mig så, säger Christensen.

Enligt NiP:s hemsida äger Digilife nu ”en betydande del” av Ninjas in Pyjamas Gaming AB. Men Christensen, som grundat laget, behåller trots det en stor del av ägandeskapet.

Hur mycket inflytande kommer Digilife att ha på NiP som organisation?

– Diglife kommer in som en passiv partner, och dom kommer inte påverka dagliga beslut. Jag kommer sitta som vd och ta hand om den dagliga driften.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO