Första semifinallagen klara i London-majorn

Foto: Faceit/Twitch
Na’Vi

avSebastian Parkkila

E-SPORT

Nu är de två första semifinallagen klara i CS:GO-majorn i London.

Detta efter att de båda favoriterna visade att de kan hantera pressen.

Det ukrainska laget Natus Vincere (Na’Vi) körde över tyska Big i den första kvartsfinalen av CS:GO-majorn.

På den första kartan, klassiska dust2, blev slutresultatet 16–2 efter att lagets två storstjärnor Oleksandr ”S1mple” Kostyliov och Denis ”Electronic” Sjaripov briljerat på nytt.

Karta nummer två, som efter vetot föll på Nuke, skulle inte bli roligare för tyskarna. Na’Vi stod för en ny kross med 16–6 efter att lagets veteraner Edward och Flamie fann sig i toppen av statistiken.

Det innebär att den ukrainsk-ryska uppställningen, som ses som en av favoriterna i turneringen, har tagit sig till semifinalen.

I dagens andra kvartsfinal så möttes det nyformade brasilianska laget MIBR – som värvat två amerikaner – och nordamerikanska Complexity.

Fyra imponerande frags

Favoriterna MIBR stod även de för en kross på den första kartan (Train). På den andra skulle det däremot bli jämnare, trots att storstjärnan Marcelo "Coldzera" David inledde med fyra imponerande frags på pistolrundan.

Complexity hade en stark T-sida på Inferno och ledde inför den andra halvleken med 8–7. Det brasilianska försvaret visade sig däremot vara för starkt.

Efter att de flesta tajta situationerna gick MIBR:s väg så vann de till slut matchen med 16–12 och säkrade den andra semifinalplatsen.

Fredagen inleds med kvartsfinalen mellan Team Liquid och Hellraisers. Därefter får vi se den enda kvarvarande svensken i majorn, Olof ”Olofmeister” Kajbjer, spela för sitt Faze Clan mot turneringens storfavorit Astralis.

Den matchen börjar preliminärt 20.45 svensk tid.

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO

E-sport