E-sport

Har fem miljoner tittare – nu vill MLG göra eget spel

E-SPORT

E-sportligans vd: Skulle vilja göra en arenashooter

”Quake”
”Quake”

Major League Gaming har tävlingen, spelarna och tittarna.

Snart kanske de också har sitt eget spel.

– En vacker dag kommer vi att göra det, säger vd:n Sundance DiGiovanni.

Enligt sajten Penny Arcade Report – som intervjuat Sundance DiGiovanni – hade Major League Gamings vårmästerskap ifjol 4,7 miljoner unika tittare.

För spel som ”Starcraft II” och ”League of legends” har MLG blivit en viktig global aktör för den alltmer e-sporthungriga publiken; streamingpubliken kommer från 172 olika länder.

Men MLG leker med tanken på att uveckla sitt eget e-sportspel.

DiGiovanni berättar i intervjun med Penny Arcade att han är en anhängare av den gamla skolan. Han ombeds redogöra för sitt drömspel.

”Det är något speciellt med Quake”

– Jag skulle börja väldigt enkelt med en arenaduell. En dödsmatchliknande shooter som bara fungerar och lockar spelare. Det är något vi inte haft på ett tag. Det är något med ”Quake”, en-mot-en, som är speciellt och vi har inget sånt längre.

DiGiovanni uppger att Major League Gaming delat med sig av sin pro gaming-expertis till utvecklare och förläggare som Bungie och Activision – men att dessa möten också lärt MLG ett och annat om att utveckla spel.

”Lärt oss tillräckligt”

– En vacker dag kommer vi att göra det... vi har kunnat dra nytta av deras kunskap om spelmekanik. Vi har lärt oss tillräckligt mycket för att kunna göra ett eget spel.

DiGiovanni poängterar dock att hans syn på vad som skulle vara ett drömspel inte nödvändigtvis går att översätta till verkligheten.

– Jag vill inte stressa. Jag skulle förmodligen skapa en arenashooter och folk skulle tycka att jag vore knäpp. Det är inte läge för det just nu. Den tiden är förbi. Men vem vet?

Peter Ottsjö

ANNONS EXTERN LÄNK

Se samtliga Champions League-matcher på C More! Beställ här

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

E-sport