CS:GO

Na'Vi vann ESL New York – efter ninjadefuse

Av: 

Tobias Lundgren

E-SPORT

De östeuropeiska jättelagen drabbade samman i New York och bjöd publiken på en sällan skådad CS:GO-show.
I slutändan var det ukrainska Na'Vi som drog längsta strået när de vann – med en otrolig ninjadefuse.
”Jag har inga ord för att beskriva den här känslan, efter så många andraplatser gjorde vi det!", skriver Denis ”seized” Kostin på Twitter efter segern.

Turneringen ESL New York var hajpad rejält redan innan första skottet hunnit avlossats. Förutom att det kanske bästa laget i världen just nu, SK Gaming, återigen skulle gå upp i en stor internationell turnering så var det även första gången publiken skulle få se nya Fnatic på ett LAN.

Men i slutändan handlade det varken om SK eller Fnatic. För svenskarna blev turneringen en besvikelse då de blev utslagna av Team Liquid innan slutspelet ens hade dragit igång.

Virtus.Pro slog ut SK Gaming

SK Gaming levde mer upp till hajpen då de bjöd på en rejäl kamp i semifinalen mot Virtus.Pro, och det krävdes övertid på två av tre kartor för att skilja lagen åt. På Overpass gick det så långt som till en tredje övertid innan Virtus.Pro kunde utjämna matchserien. När det polska stjärnlaget sedan fick gå in på hemmakartan Nuke gjorde de processen kort med det brasilianska laget och vann enkelt med 16-7.

Körde över Na'Vi på Cobblestone

Därmed var de klara för final, deras tredje raka då de vann DreamHack Bucharest i september och ELEAGUE i juli. I finalen ställdes de mot ukrainska Na'Vi, som tagit sig till final efter en jämn drabbning mot hemmahoppet Team Liquid. Na'Vi hade inför turneringen en rad andraplatser på meritlistan den senaste tiden och såg fram emot att äntligen leva upp till förväntningarna.

Men segern såg långt borta ut när Virtus.Pro rivstartade på Cobblestone och fullkomligt körde över motståndarna. Slutsiffrorna skrevs 16-3 och en comeback såg långt borta ut.

Vann med fräck ninjadefuse

Som tur var för Na'Vi väntade Train, en karta som är för dem vad Nuke är för Virtus.Pro. Där visade de vilka som är världens kanske bästa lag mellan tågvagnarna. Burna av nyförvärvet Oleksandr ”s1mple” Kostyliev kunde de utjämna serien relativt enkelt efter 16-8.
Sista kartan Mirage blev något helt annat än publiken dittills fått se. I halvtid följdes lagen åt då Virtus.Pro var i en knapp ledning med 8-7, men sedan kunde Na'Vi dra ifrån rejält. Vid ställningen 14-8 såg det ut som att segern var nära, men Virtus.Pro klöste sig kvar i matchen och lyckades utjämna till 14-14. Till slut väntade övertid och där drog Na'Vi längsta strået när de vid ställningen 18-17 lyckades med en fräck ninjadefuse. Efter den osannolika avslutningen hoppade spelarna rakt upp och ner i båset innan de gick ut för att möta publikens jubel.
”Jag har inga ord för att beskriva den här känslan, efter så många andraplatser gjorde vi det!", skriver Denis ”seized” Kostin på Twitter efter bragden.

För segern kammade Na'Vi hem 125 000 dollar. Priset till turneringens bästa spelare gick välförtjänt till s1mple, som stod för en rad enorma clutchar under turneringen.

Se den matchavgörande defusen här. (EXTERN LÄNK)

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

CS:GO

E-sport