Highgrades ”Zape”: ”Alla i vårt lag kan prestera”

Extremt jämna matcher och en SM-finalplats på spel.

Då klev Highgrades Eddie "zape" Härdeman och Daniel "barsic" Fanous fram och lyfte sitt lag till seger.

– Det känns som att alla i vårt lag kan prestera, om någon är sämre en match kan en annan snäppa upp och ta hans frags, säger ”Zape” efter segern.

Highgrade.
Highgrade.

Highgrade var i hetluften under hela lördagen. Först i tighta matcher mot Daygamers där avgörande kartan som betydde 2-1 slutade 16-14. Sedan i finalen mot Husbyslayers där det krävdes övertid för ett avgörande.

– Det är alltid roligt när det är så tighta matcher, men då gäller det att vinna dem också, säger Eddie "Zape" Härdeman.

Han och Daniel "Barsic" Fanous tog på sig ledande roller när Husbyslayers till slut besegrades. De stod båda för avgörande insatser och fina headshots när Highgrade först vann Dust2 och sedan gick upp till en 15-10-ledning på Inferno.

Gjorde avgörande frags

Men Husbyslayers tog sig samman och lyckades tvinga fram en förlängning och en möjlig tredje karta. Då klev ”Barsic” och ”Zape” fram ordentligt.

Förlängningen slutade 4-0 efter att de båda stått för en rad avgörande frags och efteråt hyllar ”Zape” sina lagkamrater.

– Alla i vårt lag är individuellt säkra och kan prestera. Om någon är sämre en match kan en annan snäppa upp och ta hans frags.

I jämförelsen med giganterna Fnatic och Ninjas in Pyjamas ser han dock en stor skillnad.

”Fnatic och NiP har bättre taktiker”

– Aimmässigt tror jag vi är på samma nivå som dem, men de är mer rutinerade och har bättre taktiker. Allt handlar om att taktiken ska funka samtidigt som man skjuter. Men jag ska inte säga att de är oslagbara.

Highgrade är fortfarande utan sponsor och letar för fullt. Dessutom försöker de kvala till turneringen EMS Katowice. Samtidigt kan de nu se fram emot en SM-final i sommar, där de siktar på pallplats.

– Topp tre skulle jag vara nöjd med, säger Zape.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN