Stora förändringar för CS:GO: ”Har inte tänkt alls”

Foto: Valve
Nya banan Sub-Zero

avSebastian Parkkila

E-SPORT

En CS:GO-bomb släpptes under natten mot onsdag.

Spelet får stora förändringar som kommer att påverka framtidens matcher – och beslutet både hyllas och sågas.

”Märker ni att de inte har tänkt till alls, eller är det bara jag?”, skriver Chad ”Spunj” Burchill på Twitter.

Valve är inte direkt kända för att lyssna på spelarna i CS:GO.

Men nu verkar de ha tagit till sig av kritiken mot pistolrundorna och dess inflytande på matcherna. Men den tilltänkta lösningen på problemet får både kritik och hyllningar från spelets profiler.

Från och med nu kommer det lag som förlorar en pistolrunda att få börja på en förlorarbonus som är ett steg upp. Det innebär att de får 1 900 dollar i stället för 1 400 som tidigare i bonus.

Dels anklagas beslutet för att gynna T-sidan för mycket.

”Om man kör eko på pistolrundan som T. Fem man rushar sajten och plantar. Även med rundförlusten får du fortfarande 3 500. CT får också 3 500 för att desarmera. Märker ni att de inte har tänkt till alls, eller är det bara jag?”, skriver expertkommentatorn Chad ”Spunj” Burchill på Twitter.

Stjärnan: ”Älskar det”

Han får däremot mothugg från franske legendaren Richard ”Shox” papillon som skriver:

”Personligen älskar jag det, för det är alltid tråkigt att förlora en halva med 4–11 även om du har vunnit fyra vapenrundor, men inte i rad.”

Svenske Heroic-spelaren Adam ”Friberg” Friberg har också kommenterat beskedet.

”Inte säker på förändringen av ekonomin i CS, men jag antar att det är svårt att bara göra så att alla pistoler suger. Kommer bli intressant att se hur det blir.”

Men det är inte den enda förändringen. CZ75-pistolen förändras för att bli mer effektiv vid användning av semi-automatisk avfyrning på medel- och långt avstånd. Rekylen blir däremot tuffare att hantera.

Tec9 får också en framemotsedd förbättring. Vapnet som en gång användes av så gott som alla kan vara på väg tillbaka nu när justeringar har gjorts för att göra den mer effektiv vid medeleldhastighet. Dess sikte blir också mer exakt.

Därtill kommer två nya kartor: Biome och Sub-Zero. Dessutom blir Austria en del av matchmaking, medan Canals petas.

Läs samtliga release notes här.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO

E-sport