Galen comeback bäddade för H2K-kvartsfinal

E-SPORT

Gick obesegrade genom andra veckan av Worlds

Efter första veckan var H2K det enda europeiska laget med en seger i League of Legends-VM, och en kvartsfinal såg långt borta ut för regionen.
Men när vecka två av gruppspelet inleddes vann laget fyra raka – och slutade etta i sin grupp.
– Om vi spelar som i dag kommer vi ta oss genom kvartsfinalerna och kanske till och med mer, säger toplanern Andrei "Odoamne" Pascu.

Lagen från europeiska LCS såg ut att stå för ett historiskt nederlag efter den floppartade första veckan av Worlds - VM i League of Legends - som just nu spelas i Nordamerika. På nio matcher lyckades lagen sammanlagt ta en enda seger, och den stod H2K för.

Säkrade platsen i kvartsfinal

Men vecka två bjöd på raka motsatsen för laget. Efter att ha vunnit mot AHQ gick H2K vidare och vann mot storfavoriterna Edward Gaming utav bara farten. Midlanern Ryu "Ryu" Sang-wook låg bakom båda vinsterna då han stod för en strålande insats med sin Ryze. De två triumferna innebar att H2K endast behövde en till seger - mot brasilianska wildcardlaget INTZ - för att säkra en plats i kvartsfinalen och rädda hela Europas heder i Worlds.

Krävdes tiebreaker i gruppen

Och INTZ blev inte mycket mer än en munsbit för H2K efter att Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou visat upp varför han ofta kallats den bäste ADC:n i hela Europa de senaste åren. Med 5-0-6 på sin Sivir banade han vägen till kvartsfinal för sitt lag. Men då både H2K och EDG hamnat på fyra segrar och två förluster krävdes en tiebreakermatch för att utse gruppvinnaren.

”Förväntade mig inte en förstaplats”

Återigen klev FORG1VEN upp stort och gick genom matchen med 4-0-4 på Caitlyn. Men samtliga spelare i H2K presterade under gruppspelet och det var en nöjd Andrei "Odoamne" Pascu som sammanfattade dagen efteråt.
– När grupperna drogs var det antingen vi eller AHQ som skulle bli tvåa efter EDG. Det var realistiskt. Nu hoppades vi på en andra plats. Jag förväntade mig inte att få en första plats men när vi kom in i matcherna mot EDG kände vi att de var lätta, säger han kaxigt.

”Lovade oss pizza i semifinalen”

Nu tror toplanern att de kan bjuda på ännu mer godis till den europeiska publiken.
– Om vi spelar som i dag kommer vi ta oss genom kvartsfinalerna och kanske till och med mer.
Och lagkamraten Marcin "Jankos" Jankowski kan inte låta bli att skämta efter succén.
– H2K lovade oss glass om vi tog oss till kvartsfinal. De sa att om vi tar oss till semifinalerna i Chicaco bjuder de på pizza, så...

ARTIKELN HANDLAR OM