Markus ”Flaxe” Sterner: Det går inte att beskriva med ord

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Meet your makers tog hem första säsongen av Ems One i Battlefield 4

1 av 5
Meet your makers med pokalen i hand.

De hängde på repen - men kom tillbaka gång på gång.

”Svensklaget” Meet your Makers blev i helgen 10 000 euro rikare då de vann turneringen EMS One i Battlefield 4.

– Att vinna den största Battlefield-turneringen någonsin är helt otroligt, säger lagkaptenen Markus ”Flaxe” Sterner.

Inför finalen såg det lovande ut för Markus ”Flaxe” Sterner och hans lagkamrater. Trots halvskakigt spel under säsongen lyckades de vinna semifinalen mot Team Umav övertygande med 2-0 i kartor. När förhandsfavoriten Fnatic, som tidigare vunnit mot MYM i winners bracket, besegrades i den andra semifinalen av franska Pyrogen såg det ännu bättre ut på papperet.

– Det kändes skönt att slippa Fnatic i finalen, men Pyrogen vann övertygande med 2-0 så vi visste att det inte skulle bli lätt.

”Låg hela tiden i underläge”

Nej, finalen blev allt annat än lätt för ”Flaxe” och hans lagkamrater. På första kartan ”Lancang Dam” tog Pyrogen kommandot direkt och vann övertygande med 80 tickets.

Men MYM tog sig samma och kom tillbaka när de utjämnade till 1-1 genom en seger på Operation Locker med 48 tickets.

– Vi låg hela tiden i underläge och det såg alltid ut som att vi skulle förlora. Men vi är extremt starka psykologiskt och vet att det alltid går komma igen även om vi ligger under.

MYM visade prov på den psykologiska styrkan gång på gång. När Pyrogen vann tredje kartan Zavod 311 med överlägsna 94 tickets hade MYM ryggen mot väggen ordentligt. Då stod de för en fantastisk vändning på fjärde kartan Dawnbreaker. När matchen såg helt förlorad ut och de låg under med 40 tickets lyckades de med en trippelcapture och vann till slut med bara 10 tickets.

”Vi bara skulle vinna”

– På den femte kartan gav vi allt. Vi visste att det var den sista under hela turneringen och att vi bara skulle vinna den.

Satsningen bar frukt. För första gången under hela matchserien lyckades MYM ta en ledning efter första rundan och den släppte de inte.

– Vi lyckades få 60 tickets ledning så vi kände oss ganska säkra, men vi visste att Pyrogen är ett extremt bra lag så vi fortsatte köra likadant som i första rundan.

Som avslutning lyckades de "cappa" alla tre flaggorna och därmed var segern säkrad och jublet bröt ut.

– Det var helt fantastiskt, går inte beskriva med ord. Att vinna den största BF-turneringen någonsin är helt otroligt.

Här kan du se finalserien i sin helhet.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN