Faze vinner Epicenter – körde över Na’Vi

Av: Sebastian Parkkila

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Twitch

Faze Clan fick sin revansch mot Na’Vi.

Stjärnlaget vinner Epicenter 2018 – och kammar hem 1,3 miljoner.

”Tack för allt stöd, det var ett tag sedan vi vann. Jag är stolt över vårt lag och hur vi spelade”, skriver Finn ”Karrigan” Andersen på Twitter efter segern.

Natus Vincere var turneringens stora favorit. Framför allt för att världens bästa lag – danska Astralis – inte deltog i Epicenter.

I gruppspelet körde det ukrainska laget över Faze Clan, som också var stor favorit i finalen. Men där så slog det europeiska mixlaget, med svenske Olof ”Olofmeister” Kajbjer, tillbaka.

På den första kartan, Mirage, blev det väldigt jämnt.

Ladislav ”Guardian” Kovács storspelade däremot och var en stor anledning att Faze kunde ta ledningen med 1–0.

Stjärnduon dök inte upp

Na’Vis sista chans att behålla chansen levande var på klassiska Dust2. Istället blev de krossade av Faze, som visade upp ett drömförsvar, medan ingen av den rysk-ukrainska stjärnduon Electronic och S1mple presterade.

Slutresultatet på kartan blev förkrossande 16–3 till Faze Clan.

”Tack för allt stöd, det var ett tag sedan vi vann. Jag är stolt över vårt lag och hur vi spelade”, skriver Faze-spelaren Karrigan på Twitter efter segern.

Segern markerar slutet för en dålig period för laget, som rapporteras ha haft ledarskapsproblem. Storstjärnan Niko har tagit över in game-ledarskapet från danske Karrigan.

Nu återstår det att se om segern i Moskva blir vändningen för laget.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN