Rögle ställs mot Örebro när slutspurten av eSHL inleds

Endast fyra omgångar återstår av eSHL och i kvällens åttonde runda är det Örebro och Rögle som gör upp i Sportbladets huvudmatch.

För Rögle, som befinner sig fyra poäng utanför slutspelsplats, är matcherna livsviktiga. Örebro kämpar dock om samma slutspelsplatser och kommer sälja sig dyrt.

På annat håll i ligan har vi att se fram emot toppmötet mellan Malmö och Färjestad.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång åtta av eSHL:

Örebro Hockey – Rögle BK (19.00, Sportbladet) 

Ytterligare en fajt kring slutspelsstrecket är vad vi bjuds på när eSHL är tillbaka med ny, full omgång under måndagskvällen. Rögle har gått 2-6-2 sina senaste tio matcher och är i desperat behov av poäng för att haka på i slutspelsracet. Ängelholmarna har för närvarande nio poäng, vilket innebär att det är fyra poäng upp till HV71 som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen. På nionde plats hittar vi Örebro Hockey. ÖHK har inte heller riktigt fått det att stämma på senare tid (3-5-2 sina senaste tio) och behöver, likt Rögle, poängen för att inte hamna efter när grundserien går mot sitt slutskede.

En av nycklarna för Rögle ikväll blir att hålla sig från utvisningsbåset. Med 76 utvisningsminuter på 14 matcher är det bara Skellefteå AIK och IK Oskarshamn som suttit på botbänken mer. Största boven i dramat är Cornelius “JezusKristuz” Högberg med sina 20 utvisningsminuter på tolv matcher. Samtidigt är han även lagets ledande poängplockare och har skramlat ihop totalt 17 poäng (8+9). Kan JezusKristuz skriva in sig i matchprotokollet av rätt anledningar har ÖHK all anledning att vara oroliga.

För egen del behöver Örebro få igång sitt spel i numerärt överläge. Med en effektivitet på 9,09% är det, återigen, bara SAIK och IKO som placerar sig lägre. ÖHK har dock varit effektiva i spel fem mot fem och faktiskt gjort totalt 34 mål framåt på sina 14 matcher för ett målsnitt på 2,43 mål per match. Poängbäst i laget är Christoffer “Buffzky” Mentzer som, imponerande nog, noterat poäng på 28 (!) av 34 mål - uppdelat på tolv mål och 16 assist.

Matchen i matchen:

Målvakterna, tillika kaptenerna för sina respektive lag, Joakim “Nexhztah” Stewart och Fredrik “celeste_sueco” Sanz Lerena har många gånger hållit sina lag kvar i matcher mot på pappret starkare lag. Vem glänser mest i detta streckmöte?

Malmö Redhawks - Färjestad BK (20.00, Twitch)

Ett absolut toppmöte där ettan (Färjestad) ställs mot trean (Malmö). Redhawks kommer enligt uppgift även i måndagens möte sakna Henrik “eken45jr” Eklund, vilket innebär att mötet mellan klubbens tre forwards och Färjestads (troliga) backpar blir en kamp mellan fem spelare som alla till vardags representerar finska HAVU Gaming, regerande mästare på europeisk och finsk nivå. Omvänt så ställs den kanske vassaste helsvenska forwardstrion i ligan (Mattias “Tacterz” Hjelm, Christoffer “I-maise-I” Berntsson och Robin “Rubituss” Söderqvist från FBK) mot ett av ligans vassaste helsvenska backpar i Anton “antoniomannen_” Svensander och Johan “Lehmannens” Lehmann, MIF. Upplagt för spännande dueller när omgångens på förhand hetaste möte drar igång.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/fbkesports och twitch.tv/MalmoRedhawks

IK Oskarshamn - Djurgården Hockey (20.00, Twitch)

Kommer Oskarshamns första seger i omgång åtta? Inte mycket talar för det. Djurgården har en stark formkurva och har klättrat rejält i såväl ligatabell som Sportbladets egen Power Ranking för eSHL. DIF inledde förra veckan med att som första lag besegra Linköping, varpå de inkasserade två poäng även mot Växjö för att avsluta med full pott mot HV71. Noterbart är att Oskarshamn genomförde ett par värvningar inför transferfönstret stängde den 31 januari. Återstår att se om de nya spelarna kan hjälpa IKO ta sina första poäng.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/esporthultsfred och twitch.tv/djurgardenhockey

Linköping HC - Skellefteå AIK (20.00, Twitch)

Med Färjestad ställda inför Malmö och vid risk att tappa poäng ser Linköping sin chans att kliva upp i den serieledning de haft siktet inställt på från första pucksläpp. Först krävs dock fyra poäng mot Skellefteå. SAIK har gradvis förbättrat sitt spel och tog under förra veckan sina första två segrar. Dessutom gjorde de första målet i båda matcherna mot Luleå. LHC är dock fortsatt skyhöga favoriter i detta möte.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lhc_esport och twitch.tv/skellefteaaik

Leksands IF – HV71 (20.00, Twitch)

Örebro, Rögle eller båda kommer plocka poäng i afton, vilket sätter press på HV71 att försvara sin åttonde och sista slutspelsplats. Att göra det mot Leksand blir dock tuff. LIF tog hem fyra segrar på sex matcher förra veckan och plockade poäng i fem av sex. HV71 har i sin tur endast en (!) seger sina senaste tio matcher (1-6-3) och behöver alla poäng de kan få. William ”Mumsi-“ Lindblad har varit glödhet för LIF på senare tid och leder laget med sina totalt 33 poäng (15+18) på 14 matcher.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lif_esport och twitch.tv/hv71_eshl

Växjö Lakers - Luleå Hockey (20.00, Twitch)

Fyran (Luleå) ställs mot sexan (Växjö) i ett viktigt möte för båda lagen. Luleå har chans att haka på i striden om de tre främsta platserna, medan Växjö har för avsikt att befästa sin position och skapa avstånd till slutspelsstrecket. Båda lagen har roterat en del laguppställningar under säsongen, vilket kan bli en avgörande faktor - vilken “sexa” ställs mot vilken? 

I Luleå har två spelare, Viktor “cHIIMEERa” Ghamari och Mattias “ma0niii” Tagesson, lämnat klubben och en ersättare (Jere “jergeli” Jortama) hämtats in.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/VLHesport och twitch.tv/LuleaHockey

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln