Succé för svensken i League of Legends-VM

Worlds 2018: Petter ”Hjärnan” Freyschuss dominerade med Heimerdinger

Det blev en svensk succé direkt i League of Legends-VM.

Helt oväntat fick Petter ”Hjärnan” Freyschuss använda sin fruktade champion.

– Vi trodde att de skulle banna den, sa svensken efter segern.

Nu är världsmästerskapen – Worlds – i League of Legends i gång. Det är den största e-sportturneringen i världen sett till antalet tittare. En av semifinalerna i fjolårets mästerskap hade 80 miljoner unika tittare.

I årets VM deltar endast två svenskar – och det blev en succé direkt för Petter ”Hjärnan” Freyschuss.

Hans G2 Esports ställdes mot Afreeca Freecs i den första gruppspelsmatchen. Motståndarna är gruppens stora favoriter och ett av lagen som nämns som möjlig världsmästare.

Men helt oväntat valde det koreanska laget att inte banna Heimerdinger – en champion som svenske Hjärnan anses vara världens bäste med.

Det visade sig också vara ett misstag. I den senare delen av matchen skulle svensken ha en stor påverkar på de avgörande striderna och G2 vann matchen, något chockartat.

”Tänkte att vi kör”

Petter ”Hjärnan” Freyschuss berättade själv i Twitch-sändningen efter matchen om reaktionerna när han insåg att han kunde välja Heimerdinger.

– Jag tänkte ”ska jag ta den nu eller senare?” Vi trodde att de skulle banna den, men tänkte ändå att vi kör. Det är så enkelt att kontrollera kartan med den ’champen’, sa svensken.

Det ger alltså det europeiska mixlaget ett väldigt bra utgångsläge för att äntligen ta sig ur gruppspelet i Worlds.

Bland premiärdagens övriga matcher så besegrade turneringens kanske största favoriter, kinesiska Royal Never Give Up, nordamerikanska Cloud9 (med två danskar i laget).

Dessutom slog formstarka KT Rolster dagens motståndare Team Liquid i sin öppningsmatch.

Den andra svensken i Worlds – stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i Fnatic – inleder turneringen på torsdagen mot 100 Thieves i grupp D.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN