Cheon "Promise" Min Ki avslöjade spelfusk i League of Legends – hoppade från höghus

E-SPORT

League of Legends-communityn skakas av en tragisk skandal.

Före detta AHQ-spelaren Cheon "Promise" Min Ki försökte ta sitt liv efter att ha avslöjat riggade matcher i turneringen LoL Champs 2013.

Nu jagas managern som uppmanat till läggmatcherna, enligt profilen Christopher ”MonteCristo” Mykles.

Händelserna uppdagades då Cheon "Promise" Min Ki postade en lång berättelse om hur en manager kallad ”Noh” uppmanat honom och lagkamraterna att lägga sig mot lagen KT Rolster och CJ Entus i LoL Champs 2013.

– Mitt självmordsbrev är postat på Facebook och jag kommer vara borta fem minuter efter jag postat det här så beviset kommer finnas där, skrev han innan avslöjandet.

– Managern Noh hotade oss med att om vi vinner så blir vi diskvalificerade från LoL champs. Vi diskuterade saken och bestämde oss för att rigga matchen. Om ni tittar på matcherna går det se hur vi gav dem "first blood" i alla matcher, hur vi förlorade trots att vi gjorde comebacker.

”Har bara en känsla av tomhet”

Han berättar även hur han medvetet lät bli att göra skada på motståndarna, allt för att förlora matcherna. Managern Noh ska ha uppmanat lagen att förlora eftersom han satsat pengar på dem i illegala vadslagningar på e-sport, så kallade "Toto", i Sydkorea. På grund av händelserna menar Promise att hans professionella karriär var över.

– Efter att ha spelat för fullt i ett år hade jag bara kvar en känsla av tomhet, skriver han.

En kort tid efter att meddelandet postats skrev vänner till Promise att han hoppat från ett 12-våningshus. Fallet dämpades av en soptunna som kan ha räddat hans liv.

Försökte värva fler spelare till fusket

Han fördes till sjukhus där han nu vårdas för allvarliga skador i huvudet och ryggen. Till en början låg han i koma men har nu vaknat.

– Men han är fortfarande i ett kritiskt tillstånd, skriver insideklol på Twitter.

Samma användare avslöjar fler detaljer om spelfusket.

– Spelaren Kangqui fick en förfrågan från AHQ:s manager om han var intresserad av att rigga matcher under NLB Winter 2012. ”Jag kunde få 5000 dollar genom att medvetet förlora men jag sa 'I helvete heller' och vann matchen”, ska han ha berättat.

Nu jagas enligt källor Noh av myndigheterna i Sydkorea.

ARTIKELN HANDLAR OM