”Starnan” gick till slutspel – på en reservplats

Publicerad:

E-SPORT

Trodde att han bommat samtliga chanser till succé

Foto: Dreamhack/Helena Kristiansson

Daniel ”Starnan” Ohlsson hade redan bommat alla chanser att nå SM-slutspel.

Trodde han.

– Jag kände mig lite deprimerad då. Jag blev väldigt ledsen.

För ett år sedan kom Daniel Ohlsson delad trea i den internationella tävlingen Dreamhack Open i Bukarest. Efter det genombrottet trodde ingen att ”Starnan” skulle ha några problem att kvalificera sig för SM-slutspelet i ”Starcraft II”.

Men problem blev det.

Han tog sig inte vidare från kvalet i Jönköping i november i fjol. Han misslyckades så sent som för en månad sedan i Norrköping – då han förlorade kvalfinalen mot Joacim ”Runa” Persson. Och nu – under den sista deltävlingen, åter i Jönköping – skulle han inte ens ha varit med. Samtliga ”Starcraft II”-deltävlingar föregås av onlinekval och ”Starnan” hade förlorat mot både Jonas ”Cytoplasm” Larsson och Jens ”Snuffe” Holmberg. Daniel Ohlsson, som så sent som i maj sagt i en intervju med Aftonbladet att hans mål är att bli bäst i världen, skulle inte ens få slåss om medaljerna i det svenska mästerskapet.

– Jag kände mig lite deprimerad då. Jag blev väldigt ledsen.

”Blir så glad”

Några dagar senare dök en reservplats upp efter ett återbud, som en skänk från ovan. Det var en chans ”Starnan” bestämde sig för att ta. Och efter segrar över zergtalangen Dan ”Hope” Gustafsson och rutinerade spelaren ”Jeffrey ”Sjow” Brusi är Ohlsson plötsligt klar för söndagens slutspel.

– Det var på tiden. Nu är min form riktigt bra. Jag tror kan jag bli mycket farlig imorgon.

SM-studions expert Madeleine ”MaddeLisk” Leander håller med om att ”Starnan” imponerade under den sista deltävlingen.

– Man blir så glad när man ser att det går bra för honom, man vet hur hårt han har kämpat för det här. Han har toppat formen, man undrar vart det här ska sluta.

Ja, vem vet. I något dygn till kan reserven Daniel ”Starnan” Ohlsson fortfarande drömma om SM-guld.

Publicerad: