Esport-stjärnor tränar upp svenska artister

Från Melodifestivalen till esporten

Ace Wilder och Eric Saade, kanske mest kända från Melodifestivalen, ger sig in i esport-världen.

Under vägledning av Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg och Zainab "zAAz" Turkie ska de tävla mot varandra i Coke Powerlevel Cup.

"Coke Powerlevel Cup ställer två av Sveriges största esportare i sin tuffaste utmaning hittills: att powerlevla en n00b", skriver Coca-Cola på sin hemsida.

"Noobsen", nybörjarna, är i det här fallet de svenska artisterna Ace Wilder och Eric Saade. Noviserna ska nu ska bli upplärda i spelet Rocket Legue av inga mindre än Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg och Zainab "zAAz" Turkie. I finalen möter radarparen varandra för att avgöra vilka som lyckats bäst.

Coca-Cola skriver i ett pressmeddelande att initiativet handlar om att lyfta esporten och bjuda in till den gemenskap som finns inom gaming-kulturen, samt visa på den tid och energi som läggs ned. Det är anledningen till att varken zAAz eller AdmiralBulldog lär ut något av sina respektive huvudspel, CS:GO och Dota2.

– Med den här satsningen vill vi sammanföra två världar och ge alla esportare det erkännande de faktiskt förtjänar. Det finns en gemenskap inom esporten och tanken är att satsningen ska inspirera och engagera svenskar även utanför gaming-communityt, säger Olivia Enquist, Brand Manager Coca-Cola AB, Sverige.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.