Säsongspremiär för Elitserien i CS:GO

Sänds exklusivt på Sportbladet

Av 495 lag i kvalet är nu 12 klara för spel i Elitserien i CS:GO.

Den 5 mars är det premiär och precis som förra säsongen sänds tävlingen på Sportbladet.

– Det känns magiskt att starta upp igen efter en så pass lyckad första säsong, säger Tommy ”Potti” Ingemarsson.

För andra säsongen i rad är det snart dags för Elitserien i e-sport och FPS-spelet (first person shooter) CS:GO. Den första säsongen var det Lotb från Kalmar som slutligen stod som segrare efter finalspelet på Inferno Online i Stockholm i december.

Efter succén i höstas där över 200 000 personer följde tävlingen online så deltog över 100 fler lag i den kommande säsongens kval.

Nytt för säsong två är en utökad satsning där det kommer läggas fokus på de individuella spelarna och lagen med bland annat ett highlightspaket och intervjuer.

”Bara början”

Idén om Elitserien i CS:GO presenterades av de gamla NiP-legendarerna Tommi ”Potti” Ingemarsson och Emil ”HeatoN” Christensen för ungefär ett år sedan. De tyckte att det saknades en struktur för e-sportare och att sporten i och med det förlorade alltför många talanger.

– Det här är bara början för det vi vill åstadkomma för svensk e-sport. Vi siktar högt på att få e-sporten folklig och vill ge rätt förutsättningar för
att skapa gemenskap bland de som följer den, säger Tommy Ingemarsson i ett pressmeddelande.

Förra årets mästare, Monarchs.gg (tidigare lotb)
Förra årets mästare, Monarchs.gg (tidigare lotb)

Elitserien

Lagen kommer att spela mot varandra två gånger där de fyra topplacerade lagen går vidare till ett finalspel. Prispotten? En miljon kronor.

Totalt finns det tre divisioner, Elitserien, Regionserien och Challengerserien. Under året kommer det att spelas två säsonger, en på våren och en på hösten, och inför varje säsongen finns det alltså möjlighet för nya lag att kvala sig in.

Elitserien i e-sport kommer att spelas tisdag, onsdag, torsdag varje vecka under hösten och matcherna sänds exklusivt på Sportbladet mellan 20.00 och 22.00.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.