Skickade sms till sin mamma – direkt efter vinsten

Publicerad:

E-SPORT

Det första Rasmus ”Vipro” Östersjö gjorde efter segerintervjun i Aftonbladets direktsändning?
Han skickade ett sms till sin mor.
”Vann”, löd meddelandet.

Kamerorna hade slocknat, fjärde SM-kvaltävlingen var över, då Rasmus fiskade upp sin Iphone.
– Hon vill alltid veta hur det har gått. Om jag är ledsen eller glad. Den här gången hade ”Starcraft II”-proffset ”Vipro” anledning att vara glad. Ännu en gång har han tagit sig till slutspelet av svenska mästerskapen – genom att besegra Robert "Bobson" Olsson.
– Det var ganska förväntat, säger 19-årige Östersjö. Före tävlingen kände jag att jag hade 80 procents chans att vinna. Så det känns bra.
Om man vill kalla det fjärde SM-kvalet på Inferno Online historiskt är det helt okej; det här var sista natten med gänget för ”Wings of liberty”. I nästa deltävling byter arrangörerna Dreamhack och Inferno
Online till nya hajpade expansionen ”Heart of the swarm”. Och som protoss-spelare tror Rasmus Östersjö att det kommer att gynna honom.

– Protoss är starkare i ”Heart of the swarm” och man får många nya verktyg att leka med.
Tävlingen blev inte lika rolig för Joacim ”Runa” Persson. ”Runa” har ställt upp i samtliga SM-kval under årets säsong och har ännu inte lyckats ta sig till slutspelet. Här åkte han ut redan i semifinalen.
Tidigare under kvällen hade Alexander ”Aleri” ganska förväntat spelat till sig en plats i ”Fifa 13”-slutspelet och Björn ”Ettelman” Ettelman vann ”Super street fighter IV” – dagen före sin 26-årsdag.
Nästa deltävling av svenska mästerskapen i e-sport avgörs på Konserthuset i Malmö den 23 mars. Under Dreamhack Summer i juni är det dags för SM-slutspel.

Publicerad: