Polska björnarna visar styrka på EPICENTER

Experten: "Väldigt slarvigt spelat av SK"

Världseliten har samlats för att göra upp på Mosvka-eventet EPICENTER i Ryssland.

Och redan i första matchen fick vi se två giganter göra upp - i en match som minst sagt fick oväntad utgång.

Att Wiktor "TaZ" Wojtas och hans mannar i Virtus.Pro har varit heta den senaste tiden är ingen hemlighet. Enligt Hltv.org:s ranking är de världens just nu bästa lag, men flytten i ranken beror lika mycket på polackernas starka form som att de tidigare första platsinnehavarna, SK Gaming, tävlat mindre.

I den inledande matchen på EPICENTER i Mosvka, Ryssland, ställdes de två storlagen mot varandra. Sannerligen ett möte mellan giganter. Många av de tusentals tittare som hade zappat in för att se matchen väntade sig nog ett nervkittlande jämnt möte, men åtminstone första halvan av matchen blev någonting helt annat.

Polska björnarna i Virtus.Pro inledde med att plocka hem 5 raka rundor på Mirage - och därmed var plogen startad. Efter att första halvlek spelats färdig skrev poängbrädan ett övertygande resultat på 13-2 åt VP, och därmed var vinsten inte långt borta.

Brasilianarna, med Marcelo "Coldzera" David i spetsen, lyckades visserligen jobba tillbaka flertalet rundor, men förlusten var snart ett faktum. Efteråt fick det sydamerikanska laget bottenbetyg av experten Janko "YNk" Paunović.

– Väldigt slarvigt spelat, sa han.

Här näst spelar Virtus.Pro och SK Gaming en andra match mot varandra, den här gången på Cobblestone. Följ matchen på EPICENTER:s Twitch-kanal.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN