”Vi spelade två mot tre och det var inte så svårt”

E-SPORT

Koreanske finalistens pik mot H2K efter Worlds-semifinalen

CoreJJ, till höger, skickar en pik till Forg1ven och hans lagkamrater. Foto: Riot Games.

Samsung Galaxy krossade det europeiska hoppet H2K i semifinalen av Worlds.
Och nu strör lagets supportspelare Cho “CoreJJ” Yong-In salt i såren då han pikar det europeiska laget efter segern.
”Forg1ven sa att vi borde spela två mot två, men jag tror vi spelade två mot tre och det var inte så svårt”, säger han i en intervju med Slingshot Esports.

Det sista europeiska hoppet i League of Legends-världsmästerskapen, H2K, blev fullkomligt detroniserat av Samsung Galaxy när lagen möttes den gångna helgen. Efter att européerna förlorat med hela 3-0 i bäst av fem-serien pekade många återigen på den enorma skillnaden mellan de koreanska lagen och resten av världen.

”Vi är så mycket bättre”

Och samtidigt som SSG nu förbereder sig på att möta regerande mästarna SKT passar lagets support Cho “CoreJJ” Yong-In på att pika sina europeiska motståndare.
”Vi vann för att vi är så mycket bättre. När vi spelade kände jag att det fanns en tydlig skillnad i skicklighet. Jag minns att Forg1ven (H2K:s ADC, reds. anm.) sa att vi borde spela två mot två, men jag tror vi spelade två mot tre och det var inte så svårt”, svarar CoreJJ på frågan om hajpen inför matchen och hur de lyckades vinna.

”Är bättre på kontroll”

Han fortsätter: ”Om vi kunde vinna första matchen visste jag att det var på grund av skillnaden i skicklighet, så då trodde jag inte att vi skulle förlora en enda match. H2K är kända för att vara starka tidigt i matcherna, så om vi kunde ta en match från dem visste jag att vi skulle vinna oavsett för vi är mycket bättre på kontroll”.

”Blir inte särskilt imponerad”

Nu väntar ”gudarna” i SKT, men CoreJJ verkar inte särskilt imponerad av SKT heller.
”Jag är säker på att vi kan vinna mot deras botlane också. Inte ens när jag satt på bänken tänkte jag att någon var bättre än mig och när jag ser andra spela blir jag inte särskilt imponerad. Ruler (Park Jae-Hyeok, SSG:s ADC) är lite oslipad men han är väldigt skicklig och kan mäta sig mot Bang (Bae Jun-Sik, SKT:s ADC), så jag tror vi kan ge dem en bra match i finalen.

Och enligt CoreJJ har SSG förberett sig ordentligt inför stormötet i helgen.
”Vi kommer vinna med 3-1. Vi har ett litet äss i rockärmen så jag tror vi kommer ha en bra chans”.

ARTIKELN HANDLAR OM