E-sport

En legendar lägger ner

Av: 

Simon Engstrand

E-SPORT

En av scenens mest framgångsrika spelare slutar

Nu är resan över för Bora "Yellowstar" Kim.

Efter en lång karriär som proffsspelare i League of Legends väljer legendaren att pensionera sig från spelet.

"Legender föds inte, de blir till genom hårt arbete och dedikation", skriver Fnatic på sin hemsida när det slutligen blivit dags för Bora "Yellowstar" Kim att lägga mus och tangentbord på hyllan. Den världskända League of Legends-spelaren har inte bara varit en pionjär i scenen utan också inspirerat tusentals fans runt om hela vårt klot.

Beskedet kommer efter ett år som för fransmannen själv började med en flytt till Nordamerika och Team SoloMid. Efter vårens LCS-omgång fick vi dock se stjärnan återvända till sin gamla klubb Fnatic, men storlaget misslyckades med att kvala till det slutliga världsmästerskapet, Worlds.

Yellowstar är, med totalt sju LCS-finaler och fem titlar under bältet, en av världens isärklass mest framgångsrika spelare. Vem som kommer ersätta honom i Fnatic återstår att se.

På Facebook tar stjärnan farväl till fansen och esporten med sina egna ord:

"Jag har hyllats och kritiserats. Jag har haft många framgångar, men också misslyckanden. När jag ser tillbaka, med kritiken i som jag fått och lärt mig av i åtanke, skulle jag inte vilja ändra någonting. Jag är så tacksam för alla minnen vi skapat tillsammans genom åren", säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

E-sport

League of Legends