Galet ace på en sekund: ”Inte sett det förr”

avSebastian Parkkila

Ett ace på en sekund blev kvällens höjdpunk i elitserien.

Lundlaget Granit Gaming försökte överraska sina motståndare – men det blev ett kolossalt bakslag.

– Jag vet inte om man sett det förr, sa Ludwig ”Luddie” Hall i sändningen.

Toppmötet mellan Granit Gaming (Lund) och Frillkammare (Gävle) fick en fantastisk start.

Vid ställningen 1–0 till Frillkammare så valde Granit Gaming att spela en ekonomisk runda. För att överraska sitt motstånd ställda sig hela laget intill A-bombsajten på Train – ståendes på varandra i en hög.

Vad de inte hade räknat med var att Frillkammares ”Karma” smygit sig in bakifrån för att få ett drömläge med sin Mac 10. På en sekund lyckades han få ett ace.

– Jag vet inte om man sett det förr men vilken runda av Karma, wow! utrbast Ludwig ”Luddie” Hall i Sportbladets sändning.

Matchen i sig var oerhört jämn och i halvtid hade Frillkammare ledningen med 8–7. Gävlelaget fortsatte sedan starkt som CT och vann matchen med 16–12. Den viktiga segern innebär att laget hänger med i den jämna kampen om slutspelsplatserna.

▪▪▪

I kvällens tidiga match som sändes på Sportbladet slogs Kalmarlaget Brbdmalite och Finalboss från Karlskoga om poäng för att ta sig ur bottenstriden.

Direkt var det Brbdmalite – och framför allt spelaren Gustav ”Kpulan” Andersson – som det skulle handla om. Laget tog elva rundor som anfallande lag på Inferno.

I den andra halvleken fortsatte laget att imponera. Det blev däremot några nervösa rundor på slutet då Kalmarlaget inte lyckades avsluta matchen. Till slut kunde laget däremot stänga ner B-sajten och vinna med slutsiffrorna 16–11.

▪▪▪

I de övriga matcherna på tisdagskvällen så vann Lotb (Kalmar) mot Counterpoint CSGO (Göteborg) med 16–8. Dessutom så krossade Tradigt (Stockholm) tabelljumbon Norrlands Guld (Bollnäs) med 16–2.

TABELLEN:

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM