eSHL

HV71 på jakt efter mål mot Örebro

Av: 

Hampus Duvefelt

E-SPORT

Två helt nya lag gästar Sportbladets studio för måndagens femte omgång av eSHL.

HV71 och Örebro gör upp om fyra poäng (och publikens gunst) i ett möte som kan komma att få stor betydelse för den kommande slutspelskampen.

– Vi möter ett defensivt skickligt HV71 där nyckeln blir att få första målet, säger Örebros Christoffer ”Buffzky” Mentzer.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång fem av eSHL:

HV71 – Örebro Hockey (19.00, Sportbladet)

Örebro kommer till spel med vind i seglen efter att ha tagit tre av fyra poäng mot Luleå i fredagens omgång. Poängen bröt en svit på fyra raka förluster och har fungerat som en moralhöjare i ÖHK:s läger.

– Vi avgör senaste matchen på övertid och tar med oss tre poäng mot ett Luleå vi håller högt, säger Örebros interna poängligaledare Christoffer ”Buffzky” Mentzer till Sportbladet. Den känslan har vi med oss mot HV71 när vi går för fyra poäng.

Desto tyngre går det för HV71 som efter två veckor och fyra omgångar spelade personifierar liknelsen ”upp som en sol, ned som en pannkaka”. Fyra raka vinster har följts av fyra raka förluster där laget inte fått det offensiva spelet att stämma. 24 mål framåt under vecka ett förvandlades till fyra under vecka två i takt med att motståndet gick från Skellefteå och Oskarshamn till Växjö och Färjestad.

– Samtliga i laget är eniga om att vi spelar bättre och bättre så stämningen är ändå bra, säger lagkapten Daniel ”demski13” Gadd. Viktigt mot ÖHK blir att vi bygger vidare på matcherna mot FBK och fortsätter där vi avslutade.

– Vi har inte gjort tillräckligt med mål för att ge oss själva chansen att vinna de senaste matcherna, fyller Andreas ”mayX-swe” Åberg i. Men sätter vi samma försvarsspel som sist har vi chans mot alla lag.

Får HV igång målproduktionen mot ÖHK?

19.00 drar sändningen igång på Sportbladet. Du kan se den här [länka till: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/esport/a/Jo2mQm/live-stream-se-eshl-har].

Matchen i matchen:

Högerbackarna Johan ”Jaikenk” Kumlin (ÖHK) och Andreas ”mayX-swe” Åberg (HV) fyller viktiga roller för respektive lag. Jaikenk kom in som en sen värvning för Örebro men har spelat lagets fyra senaste matcher. Med sin rutin – han har bland annat ett silver i svenska mästerskapen, SCL, på meritlistan – har han tillfört lugn till truppen. mayX-swe är även han rutinerad och hanterar en hel del puck i uppspelen för HV71.

Djurgården Hockey – Linköping HC (20.00, Twitch)

Stärkta av tre raka vinster ger sig Djurgården i kast med serieledande Linköping. På förhand talar det mesta för LHC som innehar: första plats i ligatabellen, plats ett, två och tre i poängligan, första och tredje plats i backarnas poängliga samt flest nollor och lägst insläppta mål per match på målvaktspositionen. Att plocka poäng eller rentav en seger mot LHC skulle skicka ett rejält budskap från DIF till resten av ligan att de nu skakat av sig den tuffa säsongsstarten (0-5-0) och är redo att befästa position på tabellens övre halva.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/djurgardenhockey och twitch.tv/lhc_esport

Skellefteå AIK – Rögle BK (20.00, Twitch)

Skellefteå törstar efter poäng, men frågan är om de kommer mot Rögle? Ängelholmslaget har imponerat under inledningen och tagit poäng mot flera topptippade lag – senast delade RBK på poängen mot Växjö, exempelvis. När Rögles schema nu lättar upp något och lagets skickliga forwards får spela ut mer av sina register – se bara Henning Ole ”Lapskaus13” Dranges drömmål senast mot VLH – finns risken att det blir en rejäl urladdning mot SAIK. 

https://twitter.com/AB_Esport/status/1220779093584683008

Vänsterforwarden Simon ”Zidso” Lundberg är poängbäst för de gulsvarta med sina sex poäng (3+3) på åtta matcher. Ska Skellefteå slå Rögle krävs att Zidso är på topp och producerar offensivt. 

Matcherna sänds på:

twitch.tv/skellefteaaik och twitch.tv/rogle_rbk

Leksands IF – Växjö Lakers HC (20.00, Twitch)

En rejäl värdemätare för båda lagen, som för övrigt haft snarlik statistik under säsongsupptakten: 5-3-0, tio poäng intjänade och 14 mål insläppta vardera. Växjö har dock gjort 22 mål mot Leksands 21. 

Leksand tog en meriterande 3-2-seger mot Malmö i slutet på förra veckan och kan även stoltsera med att för andra veckan i rad befinna sig på tredje plats i Sportbladets Power Ranking. Växjö vann tre av fyra matcher den gångna veckan och har fått bollen i rullning ordentligt. Leksands försvarare gör gott i att hålla ett extra öga på Sebastian ”eBasstian” Nagel som noterat 22 poäng (10+12) på sex matcher. 

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lif_esport och twitch.tv/VLHesport

Malmö Redhawks – IK Oskarshamn (20.00, Twitch)

Oskarshamn har förlorat säsongens åtta första matcher och har som målskillnad -73 (fyra mål gjorda och 77 insläppta). Malmö har å sin sida gjort 40 och släppt in tolv. IKO ställs inför samma möjlighet som de hade inför matchen mot Linköping: åstadkom ett mirakel. Ett fokuserat Malmö som håller blicken fäst vid uppgiften framför sig blir nämligen en synnerligen tuff uppgift. 

Matcherna sänds på:

twitch.tv/MalmoRedhawks och twitch.tv/esporthultsfred/

Luleå Hockey – Färjestad BK (20.00, Twitch)

Dessa lag har faktiskt redan mötts i officiella sammanhang vid ett tillfälle; i samband med nionde upplagen av det NHLGamer-producerade europamästerskapet ECL – European Championship League. Den gången kammade Luleå hem segern i båda matcherna. Ett inför eSHL förstärkt Färjestad har således revansch att utkräva, för att inte tala om en obesegrad svit (8-0-0) att försvara. Räkna med att rivalitetens gnistor lär spraka i detta dubbelmöte.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/LuleaHockey och twitch.tv/fbkesports

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Rankning: Färjestad upp i topp efter perfekt vecka

ÄMNEN I ARTIKELN

eSHL

esport