Skellefteå och Oskarshamn i fokus för eSHL omgång nio

Den tredje sista omgången av eSHL:s grundserie ser Oskarshamn och Skellefteå drabba samman på bästa sändningstid.

Lagen har båda haft det tufft den här säsongen och befinner sig på näst sista och sista plats i tabellen.

Men med ett antal goda insatser i ryggen har båda lagen goda förhoppningar om att gå segrande ur kvällens möte.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång nio av eSHL:

IK Oskarshamn – Skellefteå AIK (19.00, Sportbladet)

Varken Oskarshamn eller Skellefteå har haft det lätt den här säsongen. Förlusterna har staplats på hög och så även puckarna som trillat in i den egna målburen. SAIK har plockat totalt fem poäng och vunnit över Rögle (3-0) och Örebro (1-0, ÖT), medan IKO fortfarande söker med ljus och lykta efter sina första poäng.

Som svar på 14 raka förluster och -150 i målskillnad agerade Oskarshamn och hämtade in två nya spelare i Anders “Fancystick99” Fredriksson och Daniel “halvdan89” Lindgren. Duon klev direkt in som backpar mot Djurgården Hockey i omgång åtta och var där stora anledningar till att IKO kunde hålla DIF till 2-1 i båda matcherna – en skarp kontrast till de tidigare 14 matcherna där laget vid åtta tillfällen förlorat med tvåsiffrigt.

IKO är redan matematiskt eliminerade från slutspel och även om SAIK fortfarande har en teoretisk chans kommer denna första säsong av eSHL sannolikt sorteras in under kategorin ”se och lära” för båda lagen. Med det sagt erbjuder kvällens matcher i Sportbladets studio en chans för båda lagen att visa upp sig från sin bästa sida och visa fansen i Skellefteå och Oskarshamn att deras respektive esportlag har en ljus framtid att se fram emot.

Matchen i matchen:
Simon “Zidso” Lundberg har producerat flitigt för Skellefteå. Mot Oskarshamn går han upp mot klubbens nya backpar i Fancystick99 och halvdan89. Bygger de på sina fina insatser mot Djurgården eller kommer Zidso lyckas utnyttja sin specialitet och smyga in bakom försvaret?

HV71 – Luleå Hockey (20.00, Twitch)


HV71 har endast vunnit en match sedan de inledde säsongen med att plocka fyra raka vinster mot Oskarshamn och Skellefteå. Under fredagskvällen ställs de dock mot ett Luleå som är något i gungning. Laget, som var topptippat tillsammans med Linköping, Färjestad och Malmö, har underpresterat under större delen av säsongen och förlorade senast båda sina matcher mot Växjö. I LHF gör klubbens deadline-nyförvärv Jere ”jergeli” Jortama säsongsdebut.

Matcherna sänds på:
twitch.tv/hv71_eshl och twitch.tv/LuleaHockey

Färjestad BK – Leksands IF (20.00, Twitch)

Omgångens kanske tyngsta möte. Färjestad har försvarat sin serieledning med bravur större delen av säsongen, men fick i senaste omgången till sist se sig bli omkörda av Linköping. Leksand har, steg för steg, snickrat ihop en stark säsong. Mötet med FBK blir en utmärkt möjlighet för LIF att etablera en fin position inför slutspelet.

Matcherna sänds på:
twitch.tv/fbkesports och twitch.tv/lif_esport

Rögle BK – Djurgården IF (20.00, Twitch)

Ska Rögle haka på i slutspelsracet är det nu eller aldrig. De grönvita har tre poäng upp till strecket och med tre omgånger (sex matcher) kvar finns det ingen tid att spilla. Djurgården lär dock inte sakna motivation. Med en dubbelseger skulle klubben med all sannolikhet säkra en slutspelsplats. Sett till DIF:s form på senare tid vore det inte alls omöjligt att så blev utfallet.

Matcherna sänds på:
twitch.tv/rogle_rbk och twitch.tv/djurgardenhockey

Växjö Lakers – Linköping HC (20.00, Twitch)

Nyblivna europeiska mästarna Linköping HC – klubben vann nionde upplagan av NHLGamer:s European Championship League under torsdagskvällen – ställs mot ett Växjö i god form. Kan VLH bygga på sina segrar mot Luleå senast? Och orkar Linköping ladda om efter gårdagens glädjerus och försvara sin serieledning i eSHL?

Matcherna sänds på:
twitch.tv/VLHesport och twitch.tv/lhc_esport

Malmö Redhawks – Örebro Hockey (20.00, Twitch)

Forwards i Malmö Redhawks lär utan tvekan vara revanschsugna då de under torsdagskvällen förlorade mot Linköping i ECL, då iförda HAVU Gamings tröjor. Örebro slåss å sin sida för sin slutspelsöverlevnad och behöver poäng för att kunna hålla HV71 och Rögle bakom sig i tabellen.

Matcherna sänds på:
twitch.tv/MalmoRedhawks och twitch.tv/Orebro_eHockey

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln