Elitserien i CS:GO avgörs: ”Varit fantastiskt kul”

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Nu ska kampen om den totala prispotten på en miljon kronor avgöras.

De fyra återstående lagen från Kalmar, Lund, Gävle och Göteborg möts under helgen på världens största gamingcenter i Stockholm.

Ett lag kommer bli historiskt som de första vinnarna av elitserien i Counter-Strike: Global Offensive.

Det har varit en tuff säsong för deltagarna i elitserien i datorspelet Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO). Av de tolv lagen så har fyra nu tagit sig till slutspelet, som ska spelas på Inferno Online i Stockholm under fredagen och lördagen.

De fyra lagen är Lotb från Kalmar, Lilmix från Göteborg, Frillkammare från Gävle och Granit Gaming från Lund.

Av den totala prispotten på en miljon kronor så tar det vinnande laget hem 150 000 kronor samt datortillbehör. De tar sig också ett steg närmare drömmen om att bli en del av någon av världens största organisationer – och kunna leva som esportproffs.

Den gångna säsongen var ett jämnt drama som avgjordes i den absolut sista omgången av grundserien. Tittarna har under hösten bjudits på en mängd minnesvärda ögonblick och höjdpunkter under Sportbladets exklusiva direktsändningar.

”Fantastiskt kul”

Daniel Aicardi som är esportsmanager på Esportal – platformen för elitserien – är väldigt nöjd med hur den historiska första säsongen har gått.

– Det är fantastiskt kul att få vara med och hålla i detta, och att kunna bidra med någonting så stort för spelarna. Sånt här är det som behövs för att stötta och hjälpa till att bygga framtidens stjärnor, säger han till Sportbladet.

Han avslutar:

– Jag ser verkligen fram emot helgen nu på Inferno Online för att se vilka som står som segrare efter så mycket nerlagd tid från lagen. Både när det gäller spelade timmar, men också all förberedelse som har krävts för att ta sig hela vägen hit.

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publicerad:

LÄS VIDARE