Fifflaren: ”De var aggressiva och tog för sig”

E-SPORT

Ninjas in Pyjamas vann mot Wolf - men inte utan motstånd

1 av 4 | Foto: NiP efter matchen mot Wolf.

KÖLN. Ninjas in Pyjamas fick en smakstart på ESL One i Köln när de besegrade Wolf med 16-7 på Dust2.

Nu väntar franska Epsilon Esports i morgon.

– Det blir väldigt tufft, då får vi inte vara halvkalla i början utan måste gå på hundra procent direkt, säger Robin ”Fifflaren” Johansson.

På papperet var det enklaste möjliga start för Ninjas in Pyjamas. Indiska MTS Gamegod Wolf har aldrig spelat en västerländsk turnering förut och var totalt oscoutade av motståndarna. Och de visade genast att de inte kommit till Europa för att bli en enda stor slagpåse då de inledde med att vinna pistolrundan.

– Det var skönt att komma in mot ett oprövat lag, men jag tycker de spelade bra. De var aggressiva och tog för sig, säger Robin ”Fifflaren” Johansson.

Wolf hängde tack vare segern i pistolrundan med ända till ställningen 4-6, då klasskillnaden började visa sig. NiP kunde dra ifrån och vinna halvan med 11-4. Men motståndarna hade långt ifrån gett upp. På terroristsidan vann de återigen pistolrundan, den här gången utan att förlora en enda spelare. De följde upp med en till vunnen runda då Richard ”Xizt” Landström inte hann desarmera bomben vid ställningen 5-11.

”Alltid lite rostig för oss”

Men efter det tog NiP återigen över. De vann en eco vid ställningen 11-6 och kunde dra ifrån och vinna matchen med totalt 16-7. Efteråt är Fifflaren nöjd men lite självkritisk.

– Bra att vi vann första matchen, men den är alltid lite rostig för oss. Vi måste komma igång och nu är det en match per dag så det blir lite svårt.

Inför turneringen har laget bootcampat intensivt och Fifflaren är självsäker inför fortsättningen.

I morgon väntar Epsilon, som vann första matchen mot Hellraisers, i grupp A med förkrossande 16-1.

– Vi är väldigt förberedda så det kommer gå bra. Men imorgon blir det väldigt tufft för vi möter vinnaren i den andra matchen. Då får vi inte vara halvkalla i början, det ska vara hundra procent direkt. Vi kanske måste få till lite längre uppvärmning.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO