Runa till final – efter sju försök

Publicerad:
Uppdaterad:
Runa. Foto: Helena Kristiansson.
Runa. Foto: Helena Kristiansson.

E-SPORT

Han åkte till Stockholm. Han åkte till Jönköping. Han åkte till Umeå. Han åkte till Stockholm en gång till. Han åkte till Malmö. Han åkte till Göteborg.

Och sedan åkte han till Norrköping.

Joacim ”Runa” Persson är klar för SM-slutspel i ”Starcraft II: Heart of the swarm”. Efter ha varit med i samtliga deltävlingar över hela Sverige – och förlorat fyra kvalfinaler – lyckades han till slut ta sig mästerskapets finalfas som avgörs på Dreamhack Summer i juni.

– Jag är riktigt jävla glad. Pulsen är på 500. Jag tvivlade egentligen aldrig på att jag skulle klara det. Men lite orolig var jag kanske när jag insåg att det bara var ett par kval kvar, säger ”Runa” efter segern i Norrköping.

Han behöver inte be om ursäkt för vinsten. Han vände och vann mot Dreamhack Bukarest-trean Daniel ”Starnan” Ohlsson med 2-1 i matcher.

Persson hade förberett sig minituöst inför den nästa sista deltävlingen. Han hade studerat samtliga motståndare och bestämt vilka kartor han ville undvika att möta dem på. Han hade försett sig med nya build orders för att överraska dem. Det gick vägen.

– Det har varit stenhård träning varje dag.

Han är den som kämpast hårdast för att nå SM-slutspelet. Och även om han av naturliga skäl helst undviker att möta Marcus ”Thorzain” Eklöf och Johan ”Naniwa” Lucchesi på vägen mot en eventuell final tycker han inte att man ska underskatta honom.

– Lite av en underdog är jag kanske. Men det skulle samtidigt inte vara en helskräll om jag gick långt.

Det återstår tre veckor till Dreamhack Summer. Joacim ”Runa” Persson är på väg att toppa sin form med alldeles perfekt tajmning.

Publicerad: