Astralis-veteranen klar för FaZe

Blev bänkad i egna laget – går till europeiska truppen

Finn "Karrigan" Andersen. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.
Finn "Karrigan" Andersen. Foto: Adela Sznajder, Dreamhack.

Finn "Karrigan" Andersen blev nyligen bänkad i danska storlaget Astralis.

Och chanserna att han skulle kunna återvända inom snar framtid har nu totalkrossats – då det visar sig att veteranen går över till FaZe Clan.

Danske Finn "Karrigan" Andersen, som är en av medgrundarna till esport-klubben Astralis, var medlem i sitt lag ända från Februari 2014, nästan två och ett halvt års tid. Men på senare tid har resultaten dippat och förra veckan offentliggjorde truppen radikala förändringar.

Beskedet löd att Karrigan satts på bänken och att de övriga medlemmarna skulle spela med ersättare. Teorier fanns om att han snart skulle återvända, men nu har hoppet för fansen totalkrossats.

På onsdagen gick nämligen Astralis ut med att dansken kommer gå över till FaZe Clan och bli den europeiska truppens nya in-game ledare. Där ersätter han franske Fabien "Kioshima" Fiey och laget blir därmed helnordiskt.

"Jag har aldrig spelat med en riktig IGL förut så ser verkligen fram emot att lira med Karrigan", säger norske Håvard "rain" Nygaard på Twitter.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN