”Coolt att ha fler segrar än hela kontinenten”

E-SPORT

Ryska skrällagets midlaner om framgångarna under Worlds

Foto: Albus Nox midlaner Mykhailo ”Kira” Harmash under Worlds. Foto: Riot Games

Det ryska wildcardlaget Albus Nox Luna var uträknade på förhand när VM i League of Legends - Worlds - inleddes i slutet av september.
Men ryssarna har överraskat alla genom att toppa gruppen - och nu skickar midlanern Mykhailo ”Kira” Harmash en vass pik till de europeiska lagen.
”Det är ganska coolt att vara här och ha fler segrar än hela kontinenten”, säger han till ESPN.

Starten på League of Legends Worlds 2016 har varit allt annat än optimal för de europeiska lagen. Efter nio matcher har Gamers2, H2K och Splyce bara skrapat ihop en enda seger – totalt. Det fick experten Christopher ”MonteCristo” Mykles att ta fram motorsågen:
”Jag skäms för mitt europeiska påbrå”, dundrade han på Twitter förra veckan.

”Kul att ligga i topp i Europa”

Men ett lag som överträffat samtliga förväntningar är ryska Albus Nox Luna, som efter första veckan ligger på delad förstaplats i Grupp A efter segrar mot Gamers2 och CLG. Nu har lagets midlaner Mykhailo ”Kira” Harmash i en intervju med ESPN berättat om känslorna efter succéinledningen på turneringen.
”Det är ganska kul att ligga i topp i Europa. Under sista halvan av året har vi bara spelat mot LCS-lag som mest fyra gånger. Vi har bara tränat mot Challenger-lag (andradivisionen i Europa, reds anm) och vanligtvis förlorat mot dem. Så kom vi hit och vann mot det bästa LCS-laget i Europa. Det är ganska häftigt att vara här och ha fler segrar än resten av kontinenten tillsammans.”, säger han i intervjun.

”Alla vill spela mot Faker”

På frågan om varför han tror att laget gått så bra svarar han:
”Under vår inhemska liga spelade vi för mycket. Innan Worlds spelade vi bara lite, vi spelade nästan inte ens någonting. När vi kom hit var vi helt avslappnade och redo att ta fighten.”

Nu längtar han efter att mäta sig mot de allra bästa i hela världen.

”Alla vill spela mot Faker. Jag skulle även vilja utmana Bjergsen. Jag bryr mig inte om resten. Jag har spelat mot Bjergsen i solo queue och han var rätt bra. Han spöade mig även under Allstar-turneringen förra året så jag vill ha hämnd. Och Faker trollade mot mig när jag mötte honom sist, så det var därför jag fick död på honom. Jag skulle vilja spela mot de två”.

Den 7 oktober fortsätter ANX resan mot slutspelet i Worlds när de möter CLG. Nu återstår bara att se om ryssarna kan behålla toppformen och bjuda världen på fler överraskningar.

ARTIKELN HANDLAR OM