Ny Starcraft II-mästare korad

Publicerad:
Uppdaterad:

E-SPORT

Johan ”Naniwa” Lucchesi: ”Vill inte låta någon ta den här titeln ifrån mig”

1 av 3

Den svenska mästaren i ”Starcraft II” heter inte längre ”Thorzain”.

Utan Johan ”Naniwa” Lucchesi.

– Nu vill jag inte låta någon ta den här titeln ifrån mig.

Det började dåligt – två gånger.

Under förmiddagen förlorade ”Naniwa” mot sin ärkerival, Marcus ”Thorzain” Eklöf, i gruppspelet.

När de åter möttes i den stora SM-finalen inför en fullsatt Dream Arena på Elmiamässan i Jönköping tog ”Thorzain” ledningen – efter en första karta som tog en evighet.

Med för att slå ”Thorzain”

Lucchesi fick sig återigen en påminnelse – han har förlorat mot Eklöf i viktiga turneringsfighter både en och två gånger förut – om att man inte ska dra ut på matcherna mot ”Thorzain”.

Sedan gick han på knock i tre kartor i rad – och vann samtliga.

– Det bästa sättet att slå ”Thorzain” är att vara aggressiv.

Det här var en match med ett kontroversiellt förspel. När Johan Lucchesi vann kvaltävlingen i Malmö i mars slog han fast vad det svenska mästerskapet kommit att innebära för honom.

– Jag vill inte bli jämförd med ”Thorzain”, sa Lucchesi på frågan om vem som egentligen är ”King in the North”, ett smeknamn de kommit att då och då dela på.

– Jag tycker att jag är mycket bättre än honom. Enda anledningen är att jag är med i SM är för att slå honom, sa han i Malmö.

Släppte på garden

Nu är det mission accomplished för ”Naniwa”. Och han planerar att vinna fler svenska mästerskap.

– Jag vill såklart försvara min titel. Jag vill inte låta någon ta det här ifrån mig. Jag tycker att jag är bäst i Sverige.

Härnäst planerar Lucchesi att pendla mellan Sydkorea, Sverige och världens största evenemang. Hans plan? Att öva mot det tuffaste motståndet man kan hitta i ”Starcrafts” hemland. Hans mål: att vinna en riktigt stor internationell turnering, eller kanske två.

– Jag kan vinna vilken turnering som helst.

”Naniwa” brukar tala om att han – för att brottas med den nervositet som kan tynga honom i avgörande matcher – försöker förhålla sig ”iskall”. Men när några sekunder återstod i SM-finalen mellan honom och ”Thorzain” kostade han på sig ett leende. Då vågade han, som han säger, äntligen ”släppa sin gard”.

Vann 75 000 kronor

Men den press som kommer med mästerskapsmatcher vägs i ”Naniwas” fall av den kärlek han känner till spelet när han sitter hemma och spelar.

– Realistiskt sett kanske jag kan hålla på till jag är 30, som (Aleksey) ”White-Ra” (Krupnyk). Om inte min kärlek till spelet dör före dess. Men just nu har jag alldeles för kul, oavsett om jag spelar tolv timmar om dagen.

Och bland mycket annat är just den osvikliga passionen en av ingredienserna i framgångsreceptet bakom Johan Lucchesi.

Under söndagkvällen kunde han inte bara hävda att han är bäst i Sverige – utan fick dessutom en buckla, en guldmedalj och 75 000 kronor som bevis.

Nu återstår bara att erövra resten av världen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN