Vill ha Emil ”Heaton” Christensen till ”Mästarnas mästare”

Han var en av världens absolut bästa Counterstrike-spelare på sin tid.

Nu har en kampanj startats för att få e-sportlegendaren Emil ”Heaton” Christensen till ”Mästarnas mästare”.

– Självklart skulle jag ställa upp, det är på tiden att e-sporten får uppmärksamheten den förtjänar i samhället, säger han.

Under 2000-talet var han en av Sveriges absolut största e-sportstjärnor. Emil ”Heaton” Christensen vann ”världsmästerskapet” Cyberathlete Professional League med sitt Ninjas in Pyjamas 2001 och blev därmed en levande legendar. Nu har en namninsamling startats för att få med honom i SVT:s succéprogram ”Mästarnas mästare”. På bara ett halvt dygn har nästan 8000 människor gått med i Facebookgruppen ”Heaton till Mästarnas Mästare”.

– Jag kan knappt beskriva med ord hur det känns att så många vill att jag ska vara en representant för e-sport i programmet. Jag är faktiskt rörd, säger huvudpersonen själv.

Så du skulle inte tveka om erbjudandet kom från SVT?

– Självklart skulle jag ställa upp. E-sport har blivit en så stor del av vårt samhälle och det är verkligen på tiden att den får uppmärksamheten den förtjänar. Det skulle vara en stor vinst om någon från e-sporten fick chans att ställa upp.

Hur skulle de andra idrottslegendarerna reagera om de får se highlights från e-sportturneringar tror du?

– Jag tror det skulle uppskattas både hos dem och hos svenska folket.

”Skulle ha ett plus i lagtävlingarna”

Du verkar hålla dig i bra form, hur skulle du stå dig i tävlingen?

– Fysiken skulle jag behöva slipa på rätt ordentligt för att hålla samma klass som atleterna, även om jag är i rätt bra form. Dock så tror jag att jag skulle ha ett stort plus i lagtävlingarna efter alla år jag tävlat i lagspel, då det varit nyckeln till framgång.

Många i Facebook-gruppen menar att du skulle ha stor fördel i utslagstävlingen med tanke på reflexerna.

– Jag tror att reflexerna och lagtävlingarna skulle vara mina absolut starkaste sidor. Det vore en skam annars med tanke på hur många timmar man tränat.

Men ingen på SVT har hört av sig ännu?

– Nej, men det är ett tag kvar till 2015.

”Han är ett intressant namn”

Anders Wistbacka som är projektledare för ”Mästarnas mästare” tycker att namninsamlingen är ett bra initiativ.

– Jag tycker det är jättekul. Han är ett intressant namn och jag ska diskutera det med min redaktion.

Så ni är öppna för att en e-sportare kan delta i ”Mästarnas mästare”?

– Vi brukar alltid ha med lite mindre sporter som inte får så mycket traditionell bevakning, så i grunden tycker vi det är bra. Sedan måste vi diskutera om e-sport är en sport som kan vara med i programmet. Våra tävlingar är väldigt fysiska och e-sport är inte fysiskt på det sättet, så det finns inget rakt enkelt svar.

Gruppen har nu, en dag efter den uppmärksammades, över 21 000 likes.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN