Lotb vinner elitserien i CS:GO 2018

Lotb från Kalmar vinner elitserien 2018.

Laget, som även vann grundserien, hade en kraftuppvisning mot Frillkammare från Gävle i finalen.

– Det går inte att beskriva, det är så jäkla roligt, säger Jonathan ”Dorfen” Hindorf efter segern.

Lotb mot Frillkammare. Kalmar mot Gävle. 150 000 kronor samt dyra datortillbehör på spel. Det var inramningen för den stora finalen i elitserien i CS:GO på Inferno Online i Stockholm.

Den första kartan, klassiska Nuke, valdes av Kalmarlaget Lotb – som började på den svårare anfallssidan. Lagledaren Jonathan ”Dorfen” Hindorf satt däremot ständigt med sitt anteckningsblock och laget hade i halvtid trots allt en ledning med en runda.

Ledningen höll sedan i sig hela vägen och Kalmarlaget tog sig inom en kartas avstånd från titeln som svenska mästare.

Jämnt drama

Frillkammares sista chans kom på Train, och Gävlelaget med det stora publikstödet hade också ledningen i halvtid med 8–7.

Den andra halvleken var ett jämnt drama hela vägen, men grundserievinnarna från Kalmar visade sig för starka för Frillkammare.

Efter kartsegern, och totalt 2–0 i finalen, så är Lotb nu historiska vinnare av den första säsongen av svenska elitserien i Counter-Strike: Global Offensive.

In game-ledaren Jonathan ”Dorfen” Hindorf är lyrisk efter segern, och vägrar släppa ifrån sig pokalen när Sportbladet träffar honom efter finalen.

– Det går inte att beskriva, det är så jäkla roligt. Allt slit och jobb man har lagt ner, alla dåliga dagar, alla motgångar. Att all tid man har lagt ner ger resultat, det är så jäkla skönt, säger han och fortsätter:

– Vi vet vad vi går för när vi är som bäst, vi försökta höja vår lägstanivå.

”Nu ska vi bara fira”

Han betonar att en bra lagkemi och förmågan att hålla sig lugna i pressade situationer har varit nyckeln till Kalmarlagets framgång i elitserien.

Dorfen tvekar inte ens en sekund när han får utse lagets bästa spelare i finalen.

– Det är Eddeman, utan tvekan. Han har steppat upp brutalt nu. Han är entryfragger och gör det ofantligt bra. Han öppnar upp kartan, han clutchar. Han har inte bara varit entryfragger i den här finalen, han har varit allt.

Vad är era planer framöver efter segern?

– Nu ska vi bara fira och ha kul, och nästa vecka får vi snacka igenom hur vi ska fortsätta framöver.

Och i kväll?

– I kväll ska vi bara festa, avslutar en redan hes Jonathan Hindorf.

Jonathan ”Dorfen” Hindorf  med pokalen
Jonathan ”Dorfen” Hindorf med pokalen

► Häng med oss i sociala medier:

Facebook

Instagram

Twitter

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.