Virtus Pro vinner Kuala Lumpur major

Besegrade Zai och Team Secret i finalen

Publicerad:
Foto: Twitch

E-SPORT

Svenske Ludwig "Zai" Wåhlberg och hans Team Secret föll på mållinjen.

Virtus Pro vinner säsongens första major efter ett jättedrama.

Med sig hem tar de tre miljoner kronor.

Det blev en sprakande final i säsongens första major i Dota2 inför den dånande publiken i Axiata Arena i Kuala Lumpur, Malaysia.

Europeiska mixlaget Team Secret, med 21-årige svensken Ludwig "Zai" Wåhlberg, fick en tuff start .

Laget förlorade game ett mot ryska Virtus Pro, men fick en betydligt mer lovande start på game två. Efter att VP såg ut att vara på väg tillbaka så vann Secret en utdragen fajt, vilket gav dem ett för stort övertag för det ryska laget och matchen kunde kvitteras.

Vände matchen

I game tre så vann Team Secret två stora lagfajter efter en halvtimmes spel som helt vände matchens momentum. Laget fick ett enormt övertag i både guld och xp och vände matchen till en 2-1-ledning.

Secret fick sedan en drömstart på game fyra. Efter tre minuter hade laget en 3–0-ledning och VP-spelaren Pavel ”9Pasha” Khvastunov stod för ett par bisarra misstag. Virtus Pro tog sig däremot tillbaka och kvitterade matchen på nytt.

Ett direkt avgörande game fem väntade – och det blev dramatiskt.

Ludwig "Zai" Wåhlberg blev kuggen i Team Secret med sin svåreliminerade build med Necrophos och en halvtimme in var lagen ännu oskiljaktiga. Ryssarna började däremot ta över och Secret kunde inte stå emot.

Virtus Pro stod till slut som vinnare av säsongens första major.

Det innebär att laget tar hem förstapriset på drygt tre miljoner kronor, medan Team Secret får nöja sig med 1,5 miljoner.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN