”Det är en dröm som går i uppfyllelse”

avTobias Lundgren

E-SPORT

Astralis värvar ESL One Cologne-inhopparen

Gla1ve tar över efter sparkade Karrigan. Foto: Astralis.gg

Under ESL One Cologne 2016 var han inhoppare när Markus Kjaerbye tvingades avstå turneringen.

Nu Har Lukas ”gla1ve” Rossander blivit en fullvärdig medlem av Astralis då han kliver in i luckan efter sparkade Finn ”karrigan” Andersen.
”Sedan majorn har min dröm varit att spela för Astralis och nu har den drömmen gått i uppfyllelse”, säger värvningen i ett uttalande.

Danska CS:GO-laget Astralis har haft ett mycket kämpigt år som kulminerade i att lagledaren Finn ”karrigan” Andersen sparkades från laget och i stället plockades upp av FaZe Clan. Sedan dess har Astralis letat efter en ersättare och nu har de hittat honom - i form av ESL One Cologne-inhopparen Lukas ”gla1ve” Rossander.
Gla1ve var standin för Markus Kjaerbye som inte kunde delta under majorturneringen i somras och nu belönas Rossander med en permanent plats i laget.
”Vi känner honom sedan majorn då han visade sig vara en lagspelare med stor analytisk förmåga och en drivkraft vi kan använda i Astralis. Vi kommer börja spela med honom idag och förbereda inför vår tuffa grupp i ELEAGUE. Jag önskar honom lycka till och jag är säker att han kommer hjälpa oss komma upp på spåret igen”, säger coachen Danny ”zonic” Sørensen i ett uttalande på Astralis hemsida.

”Har haft det tungt senaste tiden”

Rossander själv är inte mindre glad av att bli upplockad av sina landsmän.
”Sedan ESL One Cologne har min dröm varit att spela för Astralis och nu har den drömmen gått i uppfyllelse. Det är verkligen en stor ära för mig att få chansen att spela och jobba med så talangfulla människor. Astralis har haft det tungt den senaste tiden och jag kommer göra mitt bästa för att de ska komma tillbaka till den platsen där de hör hemma.

Astralis får tillbaka majorplatsen

Värvningen innebär att Astralis får tillbaka sin majorplats i ELEAGUE, då Gla1ve var en av spelarna som tog dem till slutspel i Cologne. Eftersom coachen zonic fick hoppa in i sista stund när Peter ”dupreeh” Rothmann blev sjuk innebar Karrigans frånfälle att Astralis inte hade de tre spelare som krävs för att en majorplats ska vara säkrad. Med Gla1ve i laget är det problemet därmed löst. Det innebär också att Heroic, som Gla1ve köps ut från, fyller ut tomrummet med 18-årige talangen Nikolaj ”niko” Kristensen.

ARTIKELN HANDLAR OM

CS:GO