League of Legends

Rykte: LCS kan bli prenumerationstjänst

Av: 

Tobias Lundgren

E-SPORT

Riot Games i förhandling om jättedeal

Riot är på väg att sälja streamingrättigheter för ligan LCS till Major League Baseball Advanced Media.
Det kan leda till att fans kan behöva en prenumeration för att se ligan i framtiden, skriver LA Times.
”Ur ett längre perspektiv vore det värsta att göra något som får folk att tappa intresset.”, säger analytikern Eliot Kent-Uritam till tidningen.

En jättedeal som involverar Riot Games och Major League Baseball Advanced Media, eller MLBAM, ser ut att vara på väg. Enligt LA Times ligger företagen just nu i förhandlingar om streamingrättigheterna till ligan och summor uppemot 200 miljoner dollar över två år nämns i artikeln.

Enligt uppgifter skulle affären leda till att LCS kommer streamas i en ny app i framtiden, vilket kan vara ett steg mot att göra Riot mindre beroende av Twitch.
”Det här kan vara ett banbrytande ögonblick”, säger Jeff Marks på firman Premier Ventures som jobbar mot affärer inom sportsfären.

Kan införa prenumerationstjänst

Men den nya appen kan också innebära att Riot och MLBAM, som via företaget BAMTech står för streamingtjänsterna på sajter som HBO, Sony och Turner Sports, implementerar en prenumerationstjänst för att fansen ska få tillgång till ligan. Något som skeptiker menar kan påverka populariteten för League of Legends.
”Om de börjar hindra folk från att titta, kommer det påverka spelets popularitet? Ur ett längre perspektiv vore det värsta att göra något som får folk att tappa intresset”, säger Eliot Kent-Uritam, analytiker på annonsbyrån Nice & Co.
Varken Riot, Twitch eller YouTube, där LCS också sänds, har kommenterat artikeln i LA Times. Det är oklart om dealen kommer gälla både europeiska och nordamerikanska LCS.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

League of Legends