Så ska 76ers göra Team Dignitas världsledande

avTobias Lundgren

Team Dignitas, här CS:GO-laget efter segern på Epicenter tidigare i höst, får professionell hjälp av ägarna 76ers. Foto: HLTV.org

Nyligen blev den brittiska esportorganisationen Team Dignitas köpta av NBA-laget Philadelphia 76ers.
Nu berättar Dignitas-ägaren Michael O'Dell om all professionell hjälp de har tillgång till – som ska göra laget världsledande inom esporten.
”Tidigare har vi inte haft tillgång till något sådant”, säger han till Fox Business.

I september blev välkända organisationen Team Dignitas uppköpta av NBA-laget Philadelphia 76ers och blev ännu ett i raden av lag som uppmärksammats av traditionella sportföreningar.
Och klivet in i 76ers organisation verkar ha förändrat livet rejält för de inblandade spelarna, då de nu har tillgång till läkare, sömnexperter, nutritionister, psykologer och en rad andra hälsoexperter.
”Tidigare har vi inte haft tillgång till något sådant. Coacher har dykt upp de senaste åren. Psykologer och näringsexperter håller just nu på att bli stort. Det här var en stor anledning till att jag ville bli partner med 76ers. Att ha tillgång till deras kunskaper inom det fältet är väldigt viktigt för mig”, säger Dignitas-grundaren Michael O'Dell till Fox Business.

”Ett lag är vårt kryptonit”

Att spelarna bränner ut sig på grund av det hårda tävlingsschemat börjar bli allt mer vanligt, något som nye Dignitas-vd:n Jonathan Kemp vill motverka.
”Här kan Sixers hjälpa oss, genom att visa hur vi kan strukturera scheman för spelarna så de kan få ordentligt med speltid och vila och därmed få längre och mer professionella karriärer”, säger han.

O'Dell tror också att sportpsykologer kommer hjälpa laget enormt i framtiden.
”Det finns ett särskilt lag som är vår kryptonit. Varje gång vi spelar mot dem borde vi besegra dem, men vi förlorar. Om vi skulle ha en person som kan sätta sig med våra spelare och ge dem självförtroendet tillbaka mot sådana lag, något sådant har vi aldrig haft förut”, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

E-sport