Djurgården vill bryta förlustsviten

Omgång tre av eSHL rivstartar i Sportbladet-studion (19.00) med ett klassiskt SHL-möte: Djurgården mot Leksand.

Stockholmslaget har förlorat säsongens fyra första matcher och lär göra allt och lite till under måndagskvällen för att vända den negativa trenden.

Runt om i ligan ger sig Linköping, Färjestad och HV71 ut på isen för att försvara sina obesegrade sviter.

Tolv lag, tolv matcher, ett dubbelmöte i extra fokus – Sportbladet ger dig allt du behöver veta inför omgång tre av eSHL:

Leksands IF – Djurgården Hockey (19.00, Sportbladet) 

Djurgården har inte fått den start de önskat på eSHL med fyra förluster på de inledande fyra matcherna. Lagets schema har dock inte varit enkelt. Premiären gick av stapeln mot offensivt begåvade Malmö Redhawks, varpå lagmaskinen Färjestad stod näst på tur. I tredje omgången står Leksand för motståndet - ett rutinerat, samspelt lag känt för sin omutliga defensiv. En tuff nöt att knäcka för kapten Kimi “ZipPlayer” Nordberg och hans mannar som haft svårt med målskyttet inledningsvis. Faktum är att Amadeus “amadee21” hittills är den enda i laget (!) som hittat nätmaskorna med sina fyra fullträffar. Mer behövs från ZipPlayer och anfallskollegan Arttu “Artuzio” Musttila om Djurgården ska ha chans att plocka poäng under måndagskvällen.

Leksand har desto större anledning att vara nöjda med sin första vecka. Tre segrar på fyra matcher ger laget ett ypperligt utgångsläge inför vecka två. Efter att ha besegrat Rögle en gång och Skellefteå två ställs nu Dalkarlarna inför sin hittills tuffaste uppgift. Om man inte ser upp med Djurgårdens snabba kontringar finns det risk att hamna i underläge och det är en position du inte vill vara i mot DIF - ettrigt försvar och snabba spelvändningar är nämligen lagets framgångsrecept. Efter att ha lämnat plats för Johan “Rundqviiist” Rundqvist i matcherna mot Skellefteå är Kimmo “DUNZA” Sunnari tillbaka mellan stolparna för de blåvita.

Matchen i matchen:

Målvaktsduellen mellan DUNZA (LIF) och Petri-Christian “Pelkoneen” Pelkonen (DIF) kan mycket väl fälla avgörandet i detta dubbelmöte. Pelkoneen har haft en tuff inledning på säsongen men baserat på tidigare meriter är det bara en tidsfråga innan han börjar spika igen.

Malmö Redhawks - Skellefteå AIK (20.00, Twitch)

Alexander “Rymaan” Ryman lär med fördel värma upp fingrar, reflexer och sin mentala skärpa inför mötet med Malmö. Risken finns nämligen att han får mycket att göra kvällen till ära. Om Skellefteå ska ha chans till att skrälla gäller det att försvarsspelet klaffar från start till mål och att Rymaan står på huvudet. Redhawks har hittills “bara” gjort sju mål på fyra matcher och bör vara duktigt sugna på att släppa lös sin fruktade offensiv. Håll ett extra öga på lagets backpar Anton “antoniomannen_” Svensander och Johan “Lehmannens” Lehmann under kvällen. Om Skellefteå flyttar ner laget för att försvara den egna blålinjen, likt förväntat, kommer dessa skickliga backar bli ovärderliga när det gäller att transportera puck.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/MalmoRedhawks och twitch.tv/skellefteaaik

HV71 - Växjö Lakers HC (20.00, Twitch)

Trots att HV71 är obesegrade efter fyra matcher är det Växjö som går in som favoriter i detta dubbelmöte. Lakers återhämtade sig fint från de inledande två förlusterna mot Färjestad genom att besegra Örebro två gånger om. Med nyförvärvet Sebastian “eBasstian” Nagel jämte Fredric “EDHOLMINHO” Edholm och Fredrik “Kattenj” Jansson har lagets offensiv fått en ny dimension. För HV71 gäller det att backparet Andreas “mayX-swe” Åberg och Dennis “D3NK4N95” - som för övrigt ligger etta och tvåa i backarnas poängliga efter fyra matcher - håller tätt och hjälper burväktaren Christoffer “coffelainen” Ericsson så gott det går.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/hv71_eshl och twitch.tv/VLHesport

Luleå Hockey - IK Oskarshamn (20.00, Twitch)

På rak arm finns det inte mycket som talar för IKO i detta möte, men underskattning är en fiende som fällt flera lag tidigare. Oskarshamns taktik bör först och främst bli att stänga ner Luleås vänsterforward Ville “MuKiMaisteri” Luukkonen som gjort sex av lagets hittills nio mål framåt. Skulle man lyckas med det förbättras chanserna till vinst avsevärt. I Luleå gör Viktor “cHIIMEERa” Ghamari säsongsdebut och kliver in som högerforward, samtidigt som kapten Connor “MartindalexC” Martindale tar sig an utmaningen att spela högerback.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/LuleaHockey och twitch.tv/esporthultsfred

Örebro Hockey - Färjestad BK (20.00, Twitch)

Bortsett från Linköping har Färjestad levererat ligans tätaste försvar efter fyra matcher. Med fem mål insläppta på fyra matcher förtjänar målvakt Filip “Obagol” Feldt och backarna Kristian-Mikael “Nassustelija” Katajisto och Wille “willekunq” Juntunen en god portion beröm. Örebros hopp står till om anfallsduon Christoffer “Buffzky” Mentzer (15 poäng) och Oscar “TerrorsenkoI91I” Kjellstrand (14 poäng) kan bygga på sin stekheta säsongsinledning och fortsätta ösa in poäng.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/Orebro_eHockey och twitch.tv/fbkesports

Linköping HC - Rögle BK (20.00, Twitch)

Genom att besegra Leksand i en match och ta Luleå till övertid i en annan har Rögle visat att de inte har några betänkligheter inför att svepa undan mattan för lag som på pappret ser vassare ut. Frågan är om den “överraskningsmetoden” fungerar på Linköping. Efter att ha besegrat två av lagets främsta titelkonkurrenter i Luleå och Malmö redan under säsongens första vecka finns risk för rejäl ketchupeffekt när LHC nu tar sig an Rögle.

Matcherna sänds på:

twitch.tv/lhc_esport och twitch.tv/rogle_rbk

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

Ämnen i artikeln