lilmix säkrar tredjeplatsen: ”Plåster på såren”

Publicerad:

E-SPORT

Det var upplagt för supermatch.

Men efter två jämna kartor kunde lilmix stå som och bärga bronspengen mot Monarchs.

– Vi är helt klart nöjda ändå, säger Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm efter den missade finalplatsen.

Det var ett hett möte när seriesegraren lilmix och de regerande mästarna Monarchs drabbade samman under lördagens bronsmatch i elitserien i CS:GO. Redan i första kartan bjöds det på högklassig CS.

lilmix öppnade med att ta fyra raka rundor, Monarchs svarade med att ta sex för att lilmix sedan skulle ta fem raka för att avsluta halvan vid ställningen 9–6. Så följdes de åt, men till slut drog ett mer avslappnat lilmix det längsta strået och kunde vinna med 16–11.

– Jag tror skillnaden är att vi kände inte den här pressen som vi hade i semifinalen och vi tänkte lite mer lättare CS än vi gör i semifinalen, säger Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm.

Regerande mästarna utanför pallen

Men på den andra kartan blev historien kort. lilmix tog fyra raka rundor, men Monarchs kom tillbaka till 5–5. Sedan kom överkörningen.

Seriesegraren lilmix la i nästa växel och avgjorde med elva raka rundor och tredjeplatsen var säkrad. Därmed stod det klart att förra säsongens mästare Monarchs hamnade utanför pallen trots drömmen om att försvara titeln.

– Det är lite plåster på på såren. Vi kom ändå hit för att vinna allting så det är klart att vi går härifrån besvikna, säger ”b0denmaster”.

– Vi är helt klart nöjda ändå för vi lyckas ändå knipa en tredjeplats och slå Monarchs i en bäst av tre.

Publicerad:

LÄS VIDARE