H2k – sista hoppet för väst på Worlds

Ensamma kvar mot koreanska motståndare

De sista två europeiska lagen i Worlds ställdes mot varandra i fjärde kvartsfinalen på måndagsnatten.

Efter en riktig totalkross från Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou och hans mannar står nu H2k kvar som det sista hoppet för västvärlden.
"En helt otroligt vinst i natt, så stolta över killarna", skriver klubben på Twitter.

Dagen efter att samtliga koreanska lag i League of Legends-VM, Worlds, hade tagit sig vidare genom sina kvartsfinalsmatcher var det äntligen dags för det europeiska slaget mellan H2k-Gaming och Albus NoX Luna. På månagen radade lagen upp för en kamp som skulle avgöra vilka av stjärnorna som förtjänar en plats i semifinalerna - och om inte, få lämna den stora tävlingen helt.

– Morgondagen avgör om vi kommer vara det enda laget från väst i semifinalerna eller om jag tar första planet hem till Grekland, sa H2k:s Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou inför det viktiga mötet.

Vinna eller försvinna

Rysk/ukrainska Albus NoX Luna hade inför kvartsfinalerna överraskat stort och spelat oerhört starkt i gruppspelet. Experter såväl som fans fick äta upp sina ord - men skulle det räcka hela vägen?

På andra sidan startlinjen stod FORG1VEN, som efter en enormt omtumlande säsong äntligen tagit sig till stora scenen för att slåss om gigantiska titeln. För honom och lagkamraterna hade allt hittills gått deras väg. Nu fanns bara ett alternativ, vinna.

Så var det dags, tio spelare inkallade till Summoner's Rift. Under de närmsta timmarna stod allt på spel och varenda litet felsteg hade kunnat innebära starten på en snöbollseffekt för motståndarna.

"En fantastiskt uppvisning"

Startskottet sköts. Spelarna rusade ut på planen och började genast slåss om kontroll över kartan.

Tio minuter in stod H2k i ledning med fyra kills mot noll - tio minuter som skulle visa sig talande för resten av serien. Bara en halvtimme efter matchstarten hade H2k nämligen lyckats rusa över det östeuropeiska hotet, tagit sig hela vägen till motståndarnas sida och raserat hela deras bas.

– Vilken gigantisk start, sa experterna.

Gigantiskt var ordet, och H2k fortsatte köra på - snöbollen var satt i rullning.
Nästa match gjordes till en oerhört kort historia på bara 24 minuter - och FORG1VEN och hans mannar var nu så nära målet.
En seger till så skulle bäst-av-fem-serien vara avgjord. Och 35 nervkittlande minuter senare brast de efterlängtade orden ut ur experternas mun:

– De har demolerat Albus NoX Luna! En helt fantastiskt uppvisning.

H2k har därmed säkrat sin plats till semifinalerna. Samtliga av de andra tre lagen som är kvar är koreanska - vilket innebär att H2k nu är det sista hoppet för västvärlden i VM.
"Drömmarna håller på att besannas, nu ska vi till New York!", skriver H2k-junglaren Marcin "Jankos" Jankowski på Twitter.

När semifinalerna väl drar igång ställs europeiska truppen mot Samsung Galaxy - samma lag som tidigare skickade hem det sista amerikanska laget. Om de ska kunna slå samma slag mot Europa återstår att se. På söndag, 23 oktober, avgörs det.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN