Naniwas mål: att besegra Thorzain

E-SPORT

Johan Lucchesi satsar på Korea – och Dreamhack

Foto: Helena Kristiansson/E-sport-SM

Det finns en enda anledning till att Johan ”Naniwa” Lucchesi ställer upp i SM.

Att spöa Marcus ”Thorzain” Eklöf.

– Jag vill inte bli jämförd med ”Thorzain”, jag tycker jag är mycket bättre än honom.

Om svenska mästerskapen i e-sport är något att gå efter är det svårt att invända mot ”Naniwas” uttalande. Senast regerande svenska mästaren ”Thorzain” ställde upp i en kvaltävling – det var i Jönköping ifjol – gick han inte ens till final. Lucchesi å sin sida krossade motståndet under deltävlingen på hemmaplan i Malmö. För första gången avgjordes en kvaltävling i ”Starcraft II: Heart of the swarm” och ”Naniwa” uppträdde som om han aldrig gjort något annat än att spela Blizzards färska expansion. Det var aldrig någon tvekan om att han skulle slå Daniel ”Starnan” Ohlsson och det var aldrig någon tvekan om att han skulle göra processen kort med Joacim ”Runa” Persson.

”Jag har störst potential”

– Jag har nog aldrig sett någon dominera så hårt i ett SM förut, det var som att han inte ansträngde sig, säger ”Starcraft”-experten Tom ”Endarss” Bramler.

– Jag är inte unstoppable, säger ”Naniwa”, men när jag tränar är jag nog den svenska spelare som har störst potential.

Lucchesi har – efter flera proffsturer till Korea – ägnat den senaste tiden åt att vara hemma med nära och kära. Att få ”grubbla”, som han själv säger. Tryggheten hemma gav den svenska världsstjärnan tid att utarbeta ett tydligt mål: han ska snart åka tillbaka till Korea för att träna sig i så pass bra form att han kan vinna Dreamhack på hemmaplan. Det är den stora drömmen.

”Naniwa” går till nytt lag

För Aftonbladet berättar ”Naniwa” också att han nu har klart med en ny klubbadress. Däremot vill han en vänta en vecka eller två innan han offentliggör vilket lag det rör sig om.

SM ser Lucchesi som en tävling han ställer upp i för att besegra en annan svensk storstjärna, Marcus ”Thorzain” Eklöf. Han tycker inte om att vissa envisas med att kalla bägge ”The King in the north”.

– Enda anledningen att jag är med i SM är för att slå honom.

Kvalet i Malmö var den femte deltävlingen av årets svenska mästerskap i e-sport. I ”Super street fighter IV” knep Simon ”Ixion” Bellmyr en slutspelsplats till Dreamhack Summer i juni.

– Jag är himla glad, säger Bellmyr. Men SM-slutspelet blir verkligen svårt. (Niklas) ”Skatan (Milla” Lagerborg) har jag lyckats vinna över flera gånger men han kanske börjar counterpicka. (Leo) ”Yagami” (Sundholm) har jag aldrig slagit.

AWTR (100%) vann i ”Counter-strike: Global offensive” och Filiph ”Skoldie” Sköld tog hem ”Fifa 13”-kvalet.

Peter Ottsjö